Nordnetbloggen

Morgenrapport Tirsdag

Sidelengs til svak sesjon i Asia vil føre til en slapp åpning i Europa. Alle øyne er på utviklingen i Nederland, og frykten er at de ikke klarer å bli enige om kutt og finansiell disiplin. Det er vanskelig for andre land å være solidariske når de ser at enkelte faller fra.

I ettermiddag kommer Apple tallene, og det blir ekstra spennende ettersom at aksjen har falt 9 av de 10 siste dagene. Hva er inndiskontert etter nedgangen?

Jeg holder meg til strategien om å vente på fornyet momentum før jeg anbefaler enkeltaksjer på Oslo Børs. I mine øyne er det dårlig risk / reward å kjøpe i forkant av store triggere som Apple presentasjonen. Følg med på www.nordnetbloggen.no for eventuelle kjøpskandidater hvis tallene blir bra!

-/ EN MULIG SOSIALISTSEIER i Frankrike får tyske politikere til å vente med å ratifisere den siste EU pakten i frykt for at alt må gjøres på nytt og risikoen det innbærer for at det ikke går igjennom. Dette er svært ødeleggende, fordi det skaper frykt om disiplinen innad i EU. Tragisk at Norge nettopp stilte 50 mrd ekstra i funding til insolvente banker i sør Europa; Høy pris for at Sigbjørn Johnsen fikk en helside i avisen, slik at han kunne fortelle hvor viktig det er å «hjelp» andre. Når han låner penger til banker og nasjonalstater som burde vært slått konkurs for lenge siden, gambler han med felleskassen.

-/ DETTE MÅ SES PÅ som ren underholdning, og ikke en dyptgående analyse; Jim Rogers mener det er svært negativt at aksjer faller på positive nyheter. Det betyr at investorene er mette.

-/ DET SER IKKE UT til at Inderne falt for sjarmen til Trond Giske. Neste lisensrunde for Telenor blir svinedyr..

-/ MARGINER ER et viktig element for bedrifter som ønsker å tiltrekke seg investorer. Netflix la frem tall i går, men falt –14% etter børs. De har har fallende marginer…

-/ TJENESTEN ESTIMIZE, som jeg snakker varmt om så ofte jeg kan, klarte å treffe på estimatene til Facebook som enda ikke er listet eller analysert av analysekorpset. Det er en sterk bekreftelse på at å «crowdsource» inntjeningsestimat har noe for seg!

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert