Nordnetbloggen

Morgenrapport Tirsdag

Nikkei-0.89% Shanghai-0.07%S&P500+0.09% DAX futures-0.00%

Vi kan varme opp til to spennende rentedager med denne grafen. Den blå linjen viser hva markedet priser inn av rentebevegelse i USA, altså nærmere 1% kutt det neste året.Den røde linjen viser hva FED offisielt har kommunisert som et realistisk alternativ. Det har aldri vært større differanse, og da tar en av partene feil. Enten priser markedet inn for mye stimulig, det betyr en «reality-check» i morgen hvis Jerome Powell ikke er like aggressiv, noe som kan føre til aksjesalg da investoren må justere sitt syn. Skulle FED trå til og sette ned rentekurven kraftig, får investorene rett og aksjemarkedet kan utfordre all-time high igjen.

Torsdag kommer rentemeldingen fra Norges Bank, og jeg tror det skal mye til for at denne ikke blir satt opp i samsvar med tidligere uttalt politikk. Nedenfor ser dere Norges Bank sine egne estimater fra januar i år. Den viser sannsynlighet for ulike rentenivåer de neste tre årene. Den stiplede linjen er uttalt politikk, og viser at Øystein Olsen ønsker å stabilisere renten i underkant av 2%, den er i dag 1%, og kan være 1.25% på torsdag. Merk også at det er en 50% sannsynlighet for at renten kan nærme seg 3%, eller blir stående på dagens nivå. Det er en 30% sannsynlighet for at den skal nærmere null igjen eller til 3.5%. Det kommer rett og slett an på inflasjonen i Norge, som har overrasket alle analytikerne på oppsiden det siste året.

I dag kan vi lese at Evry skal fusjonere med finske Tieto. Den nye IT-kjempen vil ha en omsetning på nærmere 30 milliarder og ha 24.000 ansatte. Utfordringen for filial-landet Norge er at primærnotering åpenbart blir Helsinki og Stockholm gjennom Nasdaq børsen, selv om ledelsen bedyrer at de vil søke notering på Oslo Børs i tillegg, vil handelsvolumet dominere utenfor Norge. Enda et IT selskap som forsvinner ut av raderen til norske aksjesparere. Vi får håpe oljeprisen stiger snart!

Mvh

Richard Paulsen


Nordnetbloggen.no/BizBot.no/Kryptografen Podcast

Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert