Nordnetbloggen

Morgenrapport Tirsdag

Sterk dag i Asia, med Nikkei opp +2.2%. Oljeprisen, S&P500 futures, gass, USD/YEN, EUR/USD og palmeolje (jepp) stiger inn i denne dagen, og det vil løfte investorsentimentet på Oslo Børs også. I går la vi bak oss en stille dag med marginal nedgang. Nå kan vi jobbe oss høyere. Jeg sliter dog med å finne gode kjøpskandidater, men slik er det vel når børsen nærmer seg all time high.

 

-/ NÅ HAR DE Begynt skipstrafikken rundt nordøstpassasjen. Seiler man fra Dalian i Kina og over nordsiden av Russland og Norge, sparer skipene 13 dager i forhold til gammel rute. Denne trafikken kan øke drastisk, noe som vil få følger for Norges territorialfarvann. Vi kommer nærmere markedet i Kina. Det kan være interessant for malm og oljeeksporten.

-/ HERMAN BILLUNG i Golden Ocean, med klar tale til pressen; Oppgangen vi har sett i sommer, er begynnelsen på en større bevegelse vi vil se inn i 2014. Han mener færre nybygg vil balansere markedet. Aksjen er opp 40% i år, men kan fortsatt gjøre det godt hvis Billung får rett.

-/ AKSJONÆRER I PANORO krever ekstraordinær generalforsamling for å bytte ut styremedlemmer. De mener at styret ikke eier nok aksjer i selskapet privat. Enten må de kjøpe seg opp eller byttes ut med noen med eierandeler i selskapet. Godt initiativ. Dette kan bevege kursen, fordi man får fokus på underliggende verdier. Som nevnt tidligere er det flere som mener PEN kun prises til kontantbeholdning.

-/ SELV OM DET regner mye i Norge om dagen, stiger el-prisen. Svenske kjernekraftverk går for halv maskin pga. årlige revisjoner. Det kan bli spennende å få Statkraft notert på Oslo Børs etter et regjeringskifte, så kan man lettere får eksponering til dette markedet 

-/ ALLE SNAKKER om spøkelsesbyer og tomme skyskrapere i Kina, men skulle ikke boblen har sprukket allerede? Kanskje statilig innflytelse på bankene gjør at overbelånte huskjøpere ikke må selge. En kinesisk form for stimuli/redningsaksjon. Eier du tre leiligheter, men banken lar deg beholde dem selv om prisene faller, kan man jo bare ri det ut. At kinesiske banker har dårlige lån på boka, er vel ikke noe hemmelighet.

-/ JOSH BROWN anbefaler sommerens beste finansbok; – Circle of Friends, av Charles Gasparino. Den handler om innsidejakten på Wall Street de siste årene.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert