Nordnetbloggen

Morgenrapport Tirsdag

Asiatiske indekser er marginalt i minus, og på Wall Street falt alle de tre store den siste timen, selv om Dow Jones Indeksen satt ny all time high.

Momentumaksjene hadde en dårlig dag i går. Tesla falt -10%, Twitter ned -6.5%, og Facebook var ned tilsvarende. Til og med oljeaksjene slet; XOP (store oil majors) ned -2.9% og OSX (oilservice) -1.9%.

Jeg tror dagen i dag bli svak, men vi skal følge med mot slutten for mulige kjøp. Hovedlinjene er fortsatt at markedet skal videre opp, og da gjelder det å plukke aksjer på røde dager. Riktignok gjelder det å ikke gå inn for tidlig, så min anbefaling er å la børsen rase fra seg først, og deretter forsøke å spille på kontrareaksjonen som.

 

-/ OLJEPRISEN FORTSETTER å falle denne uken, etter flat utviklingen forrige uke. Saudi Arabia har ikke hatt større produksjon på åtte år, og nå skal vesten i gang med nye forhandlinger med Iran. Citi Futures, som har vært negative til oljeprisen i lang tid, har nå gått bullish og mener at mye av nedsidepotensialet er tatt ut. Det store spørsmålet er om bouncen vi så forrige uke, er et tegn på at flere går inn, eller om det kun var en liten fluktuasjon på vei videre ned.

-/ MICHAEL BINNION i Questerre Energy oppdaterte markedet i dag på et skiferoljeområdet, som viser større potensialet enn først ventet. Området ligger i Saskatchewan i Canada. Tidligere har aksjekursen steget på slike nyheter, og det vil ikke overraske om det samme skjer i dag.

-/ BITCOIN kursen gikk bananas i går igjen, og har steget fra $140 til $750 på fire uker. Som jeg har skrevet tidligere, jo mer oppmerksomhet denne elektroniske valutaen får, jo flere hiver seg på. I går nevnte var Bitcoin tema i en senatshøring, og Ben Bernanke nevnte dette fenomenet og da gikk startskuddet.

-/ HER ER EN fin samleside over diskusjonen som gikk forrige uke om hvorvidt private kan klare å slå børsen, og skape såkalt alpha. (meravkastning over indeks) Lederen av verdens største hedgefond gikk ut tidlig å sa at private burde kjøpe indeksfond eller la han forvalte pengene deres.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert