Nordnetbloggen

Morgenrapport Tirsdag

S&P 500 steg til høyeste nivå siden 2007, og samtlige toneangivende børser i Asia viser en oppgang. Oslo Børs steg gjennom dagen i går, og jeg regner med videre oppgang i dag. Teorien er at aksjemarkedet stiger frem til ECB på torsdag og non-farm payrolls på fredag. Det blir spennende å se om markedet selger av på 1. Tiltak fra ECB 2. Sterke arbeidstall. Vi husker forrige runde med gode non-farm tall, da tok investorene penger av bordet.

-/ I GÅR LANSERTE Apple flere oppgraderinger på sine operativsystem, men det aller viktigste i mine øyne, er at de nå åpner for bruk av kryptovaluta i Appstore. Dette er en bekreftelse på at seriøse aktører forventer økt bruk av f.eks Bitcoin.

-/ RETT FØR stengetid i USA kom det kjøpere inn i Frontline og sendte aksjen opp +4%. Det har nok ingen sammenheng med at Fredriksen trolig har bestilt 10 nye skip fra kinesiske verft, der seks av dem er av typen Capesize. Disse blir lagt inn i enten Ship Finance, Golden Ocean, Knightsbridge eller solgt videre etter en periode med oppgang i ratene.

-/ BÅDE Nordic American Offshore og Deep Sea Supply er i markedet for å hente penger i disse dager.

-/ TOKYO ELECTRIC POWER COMPANY eller “Tepco” ønsker å importere LNG fra vestkysten i USA. Da slipper de den store omveien gjennom Panamakanalen. Problemet er infrastruktur, det er rett og slett for få LNG terminaler i USA til å få unna all shale gas’en de har til salgs. I 2017 kan en ny terminal være ferdig på vestkysten. Tatt i betraktning den store etterspørselen etter liquified gas, kan dette shippingsegmentet gå flere lyse år i møte.

Jeg har akkurat bestilt en ny bok på AmazonThe Secret Club That Runs The World: Inside The Fraternity of Commodity Traders  skrevet av Kate Kelly som er reporter for CNBC, og dekker Wall Street.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert