Nordnetbloggen

Morgenrapport Tirsdag

Det amerikanske markedet fortsatte opp da Oslo Børs var stengt, og over natten steg både Shanghai og Hong Kong, mens Nikkei indeksen falt -1%. Dow Jones Industrial Average har nå steget i 32 måneder uten en ti prosent korreksjon. Det er uvanlig, ettersom de pleier å komme cirka en gang i året. Jeg synes det blir upresist å peke på slik statistikk, fordi sentralbankene har ikke vært like aktive i tidligere perioder, og det blir derfor usammenlignbart. Dette kan fortsette i en god stund til. FED trapper ned, men ECB setter inn ett høyere gir. #TagTeam

 

-/ NÅ BLIR ETT NYTT shippingselskap født: Aker Philadelphia Yards og American Shipping Company går sammen om Philly Tankers, som skal eie og drifte skip under Jones-Act i USA. I utgangspunktet starter de med to skip som leveres i 2016-2017, og selskapet blir OTC listet i Oslo i Julimåned.

-/ FORSIKRINGSSELSKAPET Vardia publiserer salgsstatistikk hver tiende i måneden. I Mai solgte de for 82 millioner NOK, og det er opp 20 millioner fra sammen periode i fjor. Jeg vet ikke hva som var ventet, men her får vi en månedlig potensiell trigger hvis man følger med.

-/ VISSTE DU AT det bor 147.000 mennesker på Cayman, Bermuda og Britiske Jomgruøyer til sammen? Visste du at GE, Microsoft, Pfizer, Merck og Apple sluset $129 milliarder i inntekter gjennom de samme skatteparadisene? Det kan ikke fortsette, og er konkurransevridende ovenfor de som ikke velger den modellen.

-/ HVEM FORUTSÅ DETTE: Bloomberg har nå laget en prototype tradingstasjon som tar utgangspunkt i Oculus Rift brillene og er en virtuell verden. Her blir det ingen begrensninger på antall skjermer, ettersom du kan designe din elektroniske informasjonsverden, akkurat som du vil.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert