Nordnetbloggen

Morgenrapport Torsdag

Noen ganger får man faktisk igjen for å være passiv. Markedet er ruglete med store fall i råvareintesive aksjer, spesielt innen oljesektoren. I går viste oljelagrene i USA sin største økning på lang tid, og det til tross for at de totale lagrene er mye høyere enn vanlig for denne tiden av året. På en uke var det ventet at lagrene skulle øke med 1 mill fat, men fasiten viste +8.5 mill. Enten bygger de opp reserver før et bombeangrep på Iran, eller så kommer det masse olje på markedet snart. Markedet venter ikke på svaret, de valgte å selge -> Oljeprisen er ned –10% på tre handelsdager.

Jeg tror ikke det er like lurt å kjøpe alle røde dager. Selgerne er annerledes og bruker lengre tid i denne fasen, og jeg frykter at vi har toppet ut for en periode. Det kan selvfølgelig snu, men mitt råd er å være forsiktig og tålmodig. Det kommer nye og spennende muligheter veldig snart!

-/ DEN STORE IMPORTEN har ført til marginalt bedre tankrater, og det er grunnen til at Frontline har steget, men hva tror dere skjer nå? Importen og aksjen kommer til å falle som en sten.

-/ OLJESELSKAPENE KAN komme unde press, og relaterte virksomheter som subsea construction, oilservice og seismikk. Apropos seismikk; I går flagget Fidelity +5% i EMGS, men aksjen var blytung. Jeg vet ikke om salgspresset skyldes folk som har kjøpt i forkant av kapitalmarkedsdagen, eller om det er større tradingporteføljer som forlater aksjen. I går var ABGSC største selger, og de har vært største kjøper i lang tid. Deres analytiker, Jon Olaisen, har vært på road trip i sommer og fortalt om hvor bull han er til EMGS. På et tidspunkt skal man plukke opp aksjen, men da vil jeg se at andre pull the trigger first…

-/ HUSKER DERE hva jeg skrev om Facebook forrige uke? Selskapet kjøpte 101 millioner aksjer på $19 og gründeren gav intervjuer i etterkant der han sa at de hadde løst mobilkoden, og at de kom til å tjene mer penger per bruker på mobil enn de gjorde på web i dag. Grunnen til at Facebook falt tilbake gjennom sommeren, var spekulasjoner om at de ikke klarte å tjene penger på mobil… Javel. Nå er i hvert fall aksjen i $23.7. Penger lå på gaten for de som var årvåkne.

-/ SENERE I DAG skal Spania auksjonere obligasjoner for  €4.5 mrd. Som er det største lånet siden Mars. Det burde gå greit, men pass på nedssiden hvis det kommer melding om at denne tranchen var dyrere enn ventet.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert