Nordnetbloggen

Morgenrapport Torsdag

Flat utvikling i USA og marginalt bedre i Asia, men det makrotall som kommer til å styre dagen. Hvilken vei markedet vil ta, vil være avhengig av utfallet på tallene, men mest sannsynlig venter alle på den viktig jobbrapporten i morgen. (den siste før presidentvalget)

I dag kommer endog:

  • Kl 14.30 Initial Claims, Unit Labor Cost.
  • Kl 16.00 ISM manufactoring, Construction Spending, Consumer Confidence
  • Kl 17.00 Oljelager
  • Kl 20.00 Autosales.

-/ DET KAN OFTE LIGGE en “nesten arbitrage” i noen aksjer som har primærvolum på Wall Street, men også notert i Norge. På fredag stengte Seadrill 227.5 kroner i USA, mens den handlet 234 kroner i Norge. Det betød at amerikanerne måtte kjøpe den opp +3% fra start, noe ikke sentimentet i markedet var sterkt nok til. Aggresive tradere kunne shortselge denne og inkassere 3-4 kroner fra kl 14.00 til stengetid. Det samme scenarioet kan man se i RCL fra tid til annen, men det er selvfølgelig viktig å sjekke at det ikke har kommet markedsdrivende nyheter i mellomtiden som gjør at aksjen har en stor grunn til å divergere fra gårsdagens stengningskurs.

-/ NY PRIMÆRINNSIDER selger aksjer i RCL: Harri U. Kulovaara selger 15.000 aksjer i cruiserederiet. Jeg blir mer og mer overbevist om at toppen er inne for denne gang. Nedgraderinger, innsidesalg og dårlig guiding neste kvartal.

-/ GJENNOMGÅENDE gode tall for Kongsberg Gruppen, og selv om krigen i Afghanistan trappes ned frem til 2014 er det med på utviklingen av nye våpensystemer som NATO landene kommer til å investere mye penger i. Det eneste som gjør meg skeptisk er at mye av oppsiden er knyttet til F-35 programmet, og som kjent er dette verdens dyreste jagerflyprogram som har vært utsatt i mange år. Politikerne i deltagerlandene er dritt lei, og alle har skalert ned ordrene sine. Amerikanerne selv har nesten halvert antall fly. Det samme har Danmark, Nederland osv.

-/ I GÅR NEVNTE jeg at en lock up periode på 234 millioner aksjer i Facebook gikk ut, og på første mulig handelsdag var aksjen ned -3.8% og volumet var dobbelt av gjennomsnittet de siste ukene. Her er det mange som selger.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert