Nordnetbloggen

Morgenrapport Torsdag

Nikkei -4.08%  Shanghai -4.34% S&P500 -3.29% DAX futures  -1.80%

I går ble det ordentlig tungt i aksjemarkedet. Vi må tilbake seks måneder for se å tilsvarende salgspress. Dow Jones er ned 1500 punkter på fem handelsdager, noe som tilsvarer -6%. Utløsende faktor kan være gjeldsproblematikk i Italia, men bakteppet er stigende renter, en altfor sterk dollar og massakre i emerging markets. En cocktail med forutsigbare konsekvenser av historiens lengste og største koordinerte stimuliprogram.

Det er ikke dermed sagt at lyset slukker i aksjemarkedet, men risikoen og svingningene øker. Denne korreksjonen vil komplimentere de vi opplevde i februar, mars og juli.

Inflasjon og sysselsetting (viktigste måleenhetene til sentralbankene) er lagging indikatorer, og kommer fortsatt til å stige selv om aksjemarkedet faller ytterligere 10%. Dvs. at vi kommer til å få rentehevinger midt i en børskorreksjon.

-/ MANGE HAR skrevet om selskapet tidligere, og dette er sikkert gammelt nytt for flere av dere, men nå har jeg fått øynene opp for Atlantic Sapphire. I går leste jeg flere presentasjoner,og synes spesielt denne var svært interessant og lærerik. Landbasert lakseproduksjon i Miami. Målet er å levere laks 16 kroner billigere enn flyfraktet norsk laks. Knallsterk aksjonærliste og kursen har doblet seg, men det er åpenbart at aksjen er i fokus hos mange investorer nå. Skulle det dukke opp en mulighet nå under børskorreksjonen..

Etter mange år med underperforming, kviknet plutselig verdens hedgefond index til i begynnelsen av året, da aksjeindeksene korrigerte. Det er slik det skal være; ukorrellert og motsyklisk. Spol frem til i dag og det er fullstendig gjørme. Gjennomsnittet av hedgefond i verden er altfor long aksjer, altfor korrelerte og en dyr sparingsform da avgiftene er skyhøye sammenlignet med andre fondsprodukter. 

Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert