Nordnetbloggen

Morgenrapport Torsdag

Nikkei -1.29%  Shanghai -0.38%  S&P500 +0.41%  DAX futures +0.00%

Wall Street Journal skriver at Saudi Arabia skal kutte ytterligere i oljeeksporten og nærmer seg nå 7 millioner fat om dagen fra 7.7 millioner før jul. For å balansere budsjettet trenger kongedømmet en oljepris på $90+ per fat, men de hevder selv at $80-85 kan fungere i denne omgang. Husk at de også skal notere Saudi Aramco innen to år. Det blir spennende å se om de lykkes med dette spillet. Goldman Sachs mener amerikansk shaleproduksjon vil øke enda mer og senker prismålet på Brent oljen til $63 for 2019. (Se graf) Reuters skriver i dag om hvordan ulike aktører søker om å få bygge oljeterminaler langs kysten av Texas, for å eksportere nye 3 millioner fat de neste fem årene. 

I går skrev jeg om mulighetene til å kjøpe fond og ETF’er på Brasil, et vekstmarked som nå skal gjennom en hestekur med økonomiske reformer. Ønsker du å plukke et par andre fremvoksende økonomier for sparekontoen din, kan Vietnam være et alternativ. Bloomberg skriver at et gjennomsnitt av analytikerne og strateger forventer børsen i Vietnam å stige 18% det neste året. GDP veksten blir godt over 5% og prisingen på børsen er på PE 14. En av dem er skikkelig bullish og spår dobling på børsen innen 3-5 år.

-/ JEG VAR under inntrykket at jo større fondene er, jo vanskeligere er det å produsere ekstraordinær avkastning, eller rett og slett bedre en markedet. Det norske oljefondet investerer på indeksnivå, og har ikke vist bedre avkastning enn de store utviklingstrekkene i verdensøkonomien. Derfor er svært imponerende at Renaissance (Ren-tech) leverte 8.5% avkastning i fjort, og Bridgewater (verdens største hedgefond) leverte 14.6%.

-/ ATLANTIC SAPPHIRE steg 8% til over 80 kroner i går. Pareto var ute med en ny analyse som sier 100 kroner i kursmål. Dette baseres på sterk vekst frem til 2026, der selskapet kan tjene 2 milliarder kroner på bunnlinjen. Aksjen ble priset til litt under 5 milliarder kroner i går.

Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert