Nordnetbloggen

Morgenrapport Torsdag

Asiatiske børser, utenom Japan, stabiliserte seg i natt, etter at handelstall for Kina i Juli overrasket markedet på oppsiden. Det førte også til at kobber steg til høyeste notering på to måneder. Kobber, og tørrbulk blir ofte trukket frem som indikatorer på økonomisk aktivitet og vekst i Kina. Da er det greit å ta med i ligningen at Golden Ocean hadde en sterk dag i går med tiltagende volum og en oppgang over +5%.

S&P500 har nå falt i tre dager, og skulle indeksen ende i minus i dag også, må vi tilbake til oktober 2012 (43 uker siden) for å finne tilsvarende scenario. Det er derfor lite trolig at vi får en ny svak dag. Jeg mener bunnen på Oslo Børs for uken, ble satt tidlig i går, og de som kjøpte da kommer til å tjene penger.

Oljelagertallene i går viste større trekk enn forventet, eller det blir feil å si, ettersom oljeprisen falt i etterkant. Det var større trekk på lagrene enn hva analytikerne hadde estimert, men tydeligvis ikke like store trekk som markedet hadde håpet på.

 

-/ I DAG LA Panoro Energy (PEN) frem tall, og fokus er på videre plan med den gjenværende lisensen i Gabon. Tidligere i sommer har selskapet solgt unna tre eiendeler andre steder, med sikte på å slippe ny finansieringsrunde før nyttår. Selskapet sitter på 2.80 kroner per aksje i kontanter, mens aksjekursen var 3.30 kroner i går. Nedsiden virker derfor begrenset, mens Pareto mener aksjen kan gå til 5.50 kroner bare på eiendelene i Gabon. Tallene i dag var svakere enn ventet, men det er hva det er guidingen som blir viktig. Åpne ned for å stig igjen?

-/ ULIKE MARKEDER og ulike sektorer opplever bekst på forskjellige tidspunkt, og nå kan det se ut som Asia bremser, mens vest Europa (hvem skulle trodd det) kommer sterkere enn ventet. Privat næringsvirksomhet viser tegn til ekspansjon for første gang på 18 måneder, og EuroSTOXX indeksen er opp +9% i år. Til sammenligning er Kina og Brasil ned 12-13%…

-/ JEG HAR skrevet om Tesla før sommeren, og nå går aksjen bananas igjen etter god kvartalstall. De lovte å levere 4500 nye Tesla Model S biler i andre kvartal, men endte opp med å produsere og levere 5150 stykker. Aksjen stiger over $150 i ettehandlene, og det er 500% fra de $30 aksjen stod i kurs ved årsskifte. I tillegg gjorde de en stor emisjon på $85, der hovedeier Elon Musk lånte $150 millioner hos Goldman Sachs for å tegne seg. Den transaksjonen er han opp $115 millioner på…

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert