Nordnetbloggen

Morgenrapport Torsdag

Svak dag i USA, med påfølgende fall i Asia. Nikkei var ned -2.2%. Dette fører til at investorene blir forsiktige denne morgenkvisten, og jeg spår derfor Europa og Oslo Børs marginalt ned. Det som kommer til å bevege markedet i dag er en bråte makrotall som kommer kl 14.30 og kl 16. Husk at de har vært gode den siste tiden, og det betyr at forventningene kanskje er i det høyeste laget. Jeg ville ikke kjøpt i forkant, men ventet til resultatet kom inn.

Kl 14.30: Initial Claims, CPI, Core CPI, Empire Manufacturing.

Kl 15.15: Industrial Production

Kl 16: Philiadelphia Fed, Housing Market Index

 

-/ LAKSESELSKAPET Norwegian Royal Salmon (NRS) la frem kvartalstall, og viste den høyeste omsetningen i selskapets historie. I tillegg betaler de ut 1 krone i utbytte, noe som gir 3.3% direkteavkastning, ettersom aksjekursen er 29 kroner. 

-/ LETESELSKAPET Questerre (QEC) la frem tall i dag, og produksjonene er såpass liten at det blir meningsløst å kun se på driftstallene. Oppsiden ligger i nye funn, og i dag lanserte CEO Michael Binnion en aggresiv satsning i høst. Det kan bety flere triggere for risikovillige aksjespekulanter. De skal delta i tre joint venture prosjekter, og satse hardere på eget området i Montney. Aksjekursen har surret mellom 5-6 kroner de siste to årene, og det er fordi de ikke har truffet stort enda. I mine øyne betyr det at nedsiden allerede er inndiskontert, mens nye funn vil skape stort rom på oppsiden.

-/ IT SELSKAPET Cisco la frem tall i går, og aksjen falt -8% i etterhandelen. De sier at veksten i verdensøkonomien er «inkonsistent», og kutter 4000 arbeidsplasser.

-/ FOR DE SOM ikke har lest historien om Carl Icahn og Apple, så får dere kortversjonen nå. Carl er en slu corporate raider, som kjøper store poster og prøver å påvirke retningen med andre virkemidler. Forrige uke kjøpte han aksjer for $1 milliard i Apple, ringte sjefen Tim Cook, og sendte deretter en melding på Twitter til alle følgerne: «Nettopp hatt en god samtale med Tim Cook» – Bang, aksjen steg brått +5%. Planen til Icahn er at de øker tilbakekjøpet av egne aksjer. Selskapet kan låne til 3% i obligasjonsmarkedet, og direkteavkastningen i aksjemarkedet er høyere. Ergo, bør de bruke gjeld til å kjøpe aksjer. Det gjenstår å se hva som skjer, men jeg er i liten tvil om at Carl Icahn kommer til å tjene penger på dette uavhengig av hva Tim Cook og Apple gjør. Alle har nemlig ikke like muligheter i aksjemarkedet. Konkurrenten din kan sende en tweet om et av verdens største selskaper, og aksjen stiger 5%…

-/ RAY DALIO i Bridgewater Associates skal ha kudos for å ikke sitte stille når risikoen skifter. – Kvittet seg med $37 milliarder av $56 milliarder i obligasjoner da Bernanke hintet om nedskalering av QE programmet i Juni. Det er massivt volum.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert