Nordnetbloggen

Morgenrapport Torsdag

De største toneangivende indeksene i Asia er ned, men det er Japan leder fallet. Toyota rapporterte svakere kvartalstall, og det er en eksportaksje som sentralbanken og myndighetene har gjort alt for å hjelpe ved å svekke YEN kursen. Investorene ble kanskje redd for at effekten ikke var så kraftfull allikevel.

I dag er det møte i ECB og pressekonferanse med Draghi. I morgen klokken 14.30 kommer Non-farm payrolls. Jeg tipper at Draghi ikke påvirker markedet, som flater ut før arbeidstallene på fredag. Denne torsdagen kan bli en sidelengsdag, kanskje marginalt i minus.

 

-/ HOVEDSTORYEN i markedet slik jeg ser det, er oljeaksjene og oljeprisen. De store oljeselskapene har steget i flere uker, mens oljeprisen har falt. Det har ført til at mange kanskje har veddet på at aksjen bør falle. Nå ser det ut til at det motsatte skjer, og hvis oljeprisen har bunnet vil de dytte oljeaksjene videre opp. De som har steget hittil er det store, som Exxon og Statoil. Sistnevnte ligger 1 krone unna høyeste notering siden Mars. Det er godt mulig høybeta aksjene følger på, så vær var på seismikk og oilservice. Se f.eks hvilket krefter som ble utløst på Aker Solutions i går (+10%), til tross for at tallene ikke var spesielt bra.

-/ I DAG ARRANGERER Kongsberg Gruppen kapitalmarkedsdag, og i den anledning har de sluppet en nyhet. Selskapet har blitt kritisert for å bygge opp for mye cash, og nå hever de utbyttemålet. Utbytte frem over, skal være 40-50% av EPS (inntjening per aksje), i stedet for 30% som tidligere. Fondsfinans mener dette betyr 5-10 kroner på aksjekursen, og 1 krone høyere utbytte (på 50% andel) allerede for 2013.

-/ TØRRBULK aksjene kan komme for salg igjen, ettersom kurven skiftet i går. Spotindeksen på cape er fortsatt $20500, mens November kontrakten har gått fra $22.250 til $18.500 sent i går kveld. Nå priser aktørene ett fall i markedet, og Dryships har allerede mistet 50 cent på to dager (ca -15%)

-/ GOLDMAN SACHS hevet Schibsted i går, og aksjen gikk 35 kroner og traff 400 kroner merket rett før stengetid. De har kursmål 565 kroner, og som jeg skrev på Twitter; Kanskje vi har fått oss en teknologi/nyverden aksje, som utlendingene priser høyere målt mot tilsvarende selskaper i USA. Det er den gode posisjonen selskapet har på nettannonser som får utenlandske analytikere til å skyve aksjen over i den spennende vekst kolonnen.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert