Nordnetbloggen

Morgenrapport Torsdag

S&P500 endte opp +0.8% i går, og da er vi på vei til å snu det slappe sentimentet fra tirsdag/onsdag denne uken. I natt steg Nikkei +2.1% og Hang Seng +0.9%, og med en stabil oljepris tror jeg Oslo Børs kan ta igjen det tapte fra i går. Disse røde dagene må vi klemme til vårt bryst, de kommer en gang i uken og gir oss en uvurderlig mulighet til å kjøpe aksjer.

Senere i dag får vi se Initial Claims kl 14.30 og oljelagertall kl 17. Det er ventet 330k nye arbeidsledige, ned fra 336k forrige uke. Dette er ikke marketmoving tall i mine øyne.

 

-/ I DAG MELDER Western Bulk at de har inngått en COA med Norsk Hydro for seks år. COA betyr Contract of Affreightment. Det betyr at de har påtatt seg å skipe last for en fast sum for en fast periode. Hvordan de sikrer seg med tilgjengelig båt er opp til rederiet. Hvis de ikke booker inn en båt samtidig, noe de har gjort, så vil det være å «gå short markedet». Faller ratene etter at man har påtatt seg en COA, kan man booke billige båter. Western Bulk derimot har inngått en avtale med et Japansk rederi, om å leie et skip for syv år til $13.000 dagen. Jeg tipper fortjenesten er marginal mellom COAen til Hydro og innleie av båten, men her kommer rosinen i pølsen; Ved at man inngår syv års leiekontrakt for et skip, så får man ofte med opsjoner. De kan forlenge i 3 x 1 år, og de har fått en kjøpsopsjon på hele skipet fra år 5. Da jeg jobbet i Klaveness brukte vi mye tid på å prise disse opsjonene, for de er verdt mye for tager, mens utleier/selger ofte bare slenger de på for å sukre dealen. Deres fokus er å sysselsette skipet i syv år, tager sitt fokus er hva man kan gjøre med disse opsjonene.

-/ JEG GIKK BULLISH til Norsk Hydro på nedsalget til Vale, noe jeg mente lå i kortene, og prisfallet var en gavepakke til nye aksjonærer. Volumet og kjøpsinteressen i aksjen tyder på at flere nå har gått inn, og jeg ser at tilretteleggerne har callet på hele overtildelingsopsjonen i tillegg. I går gikk det NHY aksjer for 500 millioner.

-/ SEISMIKK HAR VÆRT en tung materie det siste halvåret, og i dag meldte EMGS om et tap på -2 millioner dollar i tredje kvartal. Aksjen har falt fra 10 kroner til 7 siden Juni, og det er vel fordi aktørene fryktet sårbarheten i selskapet. De sier selv at de er avhengig av godt multiklient salg, og dette har feilet. Når et sesimikk selskap skyter multi klient, tar de risiko selv og prøver å selge dataene til oljeselskaper i etterkant. Du kan tenke deg hvor mye slik data er verdt hvis oljeselskapene ruller tilbake investerings og letebudsjetter.

-/ ABBY JOSEPH COHEN i Goldman Sachs mener det fortsatt ligger god verdi i amerikanske aksjer. Snittet av S&P500 prises nå til 14.8x PE, noe som er under historisk snitt på 15.5. Det er verdt å tenke på hvis man blir for negativ, eller satser på en topp; Aksjer er ikke historisk dyre. I tillegg har vi FED som fortsatt pumper penger inn i systemet og et arbeidsmarked som våkner (tegn på økonomisk oppgang). 

-/ DA  FACEBOOK innrømmet at de tapte markedsgrunnlag hos de unge under kvartalspresentasjonen, spekulerte flere i at de kom til å kjøpe Snapchat, som er en populær tjeneste blant tenåringer og aksjemeglere. Nå viser det seg at gründerne av Snapchat har sagt nei til $3 milliarder fra Facebook.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert