Nordnetbloggen

Morgenrapport Torsdag

Ovenfor kan dere se en graf over forholdet mellom de som sier at selskapet de jobber for ansetter, målt mot de som går for oppsigelser. Høyeste forholdstall siden finanskrisen.

Flat sesjon i Asia, og nå er sannhetens time over oss. Etter i dag lover jeg å ikke nevne ECB igjen på en lang stund, men vi må dessverre gjennom et par klargjørende punkter. 

Det er ventet at de senker utlånsrenten (ECB ut til bankene) fra 0.25% til 0.1%. Det store spørsmålet er hvor langt de går på innskudd (bankene setter inn penger over natten hos ECB), som nå er på 0%. Markedet har priset inn en negativ rente (bankene må betale ECB for å sette inn penger) på -0.1%, mens Goldman Sachs mener Draghi kan gå helt til -0.15%. Dette er nok viden kjent, og da tenker jeg at det må bli -0.15% eller mer for at markedet skal stige. En mer konservativ tilnærming kan føre til at investorene gjør retrett.

 

-/ I DAG tidlig la Norwegian frem trafikktall for Mai måned, og det var ingen store overraskelser der. Noe lavere yield som følge av streikeproblematikken, men analytikerne forventer ikke at dette vil fortsette i de kommende månedene. Akkurat nå er værmeldingen for de neste ukene viktigere for inntjeningen. Blir det mye sol i Norge, reiser færre på ferie til utlandet, og motsatt hvis det blir regn. Dette betyr store inntekter for flyselskapene i den potensielt mest innbringende perioden i året.

-/ DATOEN 8.8 er satt for børsnoteringen av Alibaba, og det er ikke tilfeldig. Tallet åtte er et lykketall i Kina, og de tar ikke hensyn til at dette er midt i den norske fellesferien.

-/ INDIAS NYE statsminister, Narendra Modi, ønsker allerede neste måned å åpne opp for utenlandske selskaper på e-handel. Dette kan bety mye for e-tailers som Amazon, Wal-mart og Ebay, som da kan selge varene sine direktet til indiske forbrukere.

-/ DEN LAVE VOLATILITETEN i markedet kan føre til 1. At investorene tar større risiko for å få avkastning 2. Finansmedia blåser opp overskrifter som egentlig ikke er viktig 3. Et snupunkt. Alle slike stille perioder har blitt etterfulgt av en større korreksjon. Spørsmålet er vel når!?

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert