Nordnetbloggen

Møt biotech-investoren John Olve på Shareville

John Olve Johnsen (johnolve) er jusstudent og et aktivt medlem på Shareville. Han investerer mest i norske bioteknologiselskap og skriver i sin profil at «Markedet har alltid feil».

I dette Shareville-intervjuet får du vite mer om aksjestrategien til juss-studenten John Olve og hvordan han bruker Shareville i hverdagen som investor:

  1. Hvordan vil du beskrive deg selv som investor og hvor lenge har du holdt på?

Jeg vil beskrive meg selv som en forholdsvis langsiktig investor som tar høy risiko. Jeg opprettet Nordnet- og Sharevillekonto for ca. 2,5 år siden. Siden det har jeg fulgt aksjemarkedet generelt, og selskapene jeg er investert i spesielt, på daglig basis. Jeg er selvsagt ingen ekspert, men det er veldig morsomt og lære noe nytt nesten hver eneste dag!

  1. Hvordan bruker du Shareville?

Primært bruker jeg Shareville for å holde meg oppdatert på handlene til investorene jeg følger. Videre liker jeg å lese innlegg om ulike aksjer og delta i debattene selv. Jeg kan anbefale flere å delta i diskusjonene – det tvinger deg ofte til å reflektere og anvende kunnskap rundt selskaper på en annen måte enn om du kun leser. Dette medfører at du blir bedre rustet til å ta riktig handelsbeslutninger.

  1. Hvordan ser investeringsstrategien din ut?

Min investeringsstrategi er ikke veldig komplisert. Jeg handler kun aksjer i selskap jeg har analysert såpass grundig at jeg føler jeg har mer kunnskap om selskapet enn det generelle markedet. Har jeg først opparbeidet meg denne kunnskapen og startet en posisjon har jeg god tid. Jeg vil i utgangspunktet ikke avslutte posisjonen før jeg føler at markedet verdsetter selskapet slik jeg mener er riktig.

  1. Hvilke handler har du gjort i det siste og hvilke planlegger du fremover?

Den siste måneden har jeg økt i Nordic Nanovector (NANO), opprettholdt eierandelen min i PCI Biotech Holding (PCIB) gjennom å kjøpe over børs etter emisjonen, samt startet en posisjon i Photocure (PHO).

Fremover planlegger jeg å øke i PHO, men jeg avventer noe pga. den generelle usikkerheten i markedet. PHO har nettopp gjennomført et vellykket fase 3-studie, og går nå over til å være et rent kommersielt selskap. Risikoen er derfor lavere enn for selskapene som fortsatt er i klinisk utprøvning, og det er graden av vellykket kommersialisering som vil påvirke aksjekursen.

  1. I tillegg til Shareville, hvilke andre kanaler bruker du for å finne tips og inspirasjon til investeringene dine?

Den viktigste kilden til informasjon er børsmeldingene fra selskapene selv. De aller fleste selskaper tilbyr gratis varsling ved børsmeldinger gjennom både mail og SMS. Det er noe jeg vil anbefale på det varmeste! Jeg er i tillegg ofte innom newsweb.no for å lese børsmeldinger mer generelt.

Videre leser jeg Dagens Næringsliv for å holde meg oppdatert på de store linjene, samt litt på andre aksjeforum, spesielt om selskapene jeg er investert i. Ulike aksjeforum kan være en god kilde til informasjon dersom man klarer å være kritisk og tenke selv.

Når det gjelder biotech spesielt har Radforsk en veldig god og lærerik podcast. Den kan jeg absolutt anbefale. Den kan du høre på her.

  1. Du er spesialisert innen biotech, hvorfor er du så interessert i dette området?

Det henger mye sammen med investeringsstrategien min. I Norge er det mange dyktige analytikere og investorer med mye fokus på blant annet olje og fisk. Innenfor biotech virker det å være et lavere gjennomsnittlig kunnskapsnivå. Når man først har lært seg litt om bransjen tror jeg det er lettere å ha en «edge» over markedet innenfor biotech enn eksempelvis olje og fisk.

Jeg mener også at dette har den følgen at biotech-selskaper på Oslo Børs ofte er feilpriset. Det medfører muligheter for de som følger godt med.

Som en bonus er det en hyggelig ting å vite at man er investert i selskaper som jobber for å få frem medisiner til alvorlig syke pasienter. Dersom selskapene mot formodning ikke skulle lykkes vil jeg ikke se på investeringen som fullstendig bortkastet.

Nedenfor ser du porteføljen til John Olve.

På Shareville kan du følge, diskutere og se John Olve sin portefølje. Vi ønsker alle lykke til med investeringene.

Se også: De 10 mest kjøpte aksjene blant Shareville-medlemmene den siste måneden.

Se også: Bli inspirert av nesten 200 000 influencers på Shareville

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert