Nordnetbloggen

Multiclient Geophysical – Cheap as Chips?

Har i løpet av den siste uken plukket MCG og tankegangen er følgende:

MCG – Multiclient Geophysical er et seismikkselskap som er svært «asset light»  da de ikke eier seismikkbåter selv. MCG driver på prosjektbasis og leier inn båter ved behov i likhet med SPU – Spectrum.  Ellers er selskapet relativt ferskt, og første noteringsdag på Oslo børs var 2. mai 2013. MCG er videre det best drevne seismikkselskapet på Oslo Børs hvis vi tar 2012 tallene som utgangspunkt.. EBIT margin var på 54 %, mens avkastningen på egenkapitalen var på hele 56 %.

Når det gjelder prisingen av selskapet handles aksjen (basert på 2012) på EV/EBIT på rundt 2 tallet, mens P/E er under 5. Denne prisingen er svært billig både på absolutt basis og ikke minst på relativ basis. Ser vi på SPU som det er naturlig å sammenlikne med så handles denne på en EV/EBIT på 5,4 (Pareto) for 2013.  Tror man at MCG klarer i nærheten av 2012 i 2013 er aksjen et kupp. Kanskje billigst på Oslo børs?

Man skal imidlertid huske at inntjeningsvisibiliteten er svært lav for et selskap som MCG. Selskapet er også lite, og man kan ikke utelukke at selskapet har vært heldig med skyting av seismikk de to foregående årene.

For de som er interessert ligger det et intervju på Hegnar TV som er datert til 2 mai. Interessant her er at CEO mener at MCG først vil merke frafall av kunder ved en oljepris så lav som 50 USD..Dette skyldes at 2D seismikk er en svært liten kostnad for oljeselskapene, samtidig som det ofte tar 15-20 år før et felt er i produksjon etter skyting av 2 seismikk. (Man bør imidlertid ta utsagnet med en liten klype salt)

Når det gjelder triggere, og hvorfor denne aksjen er svært interessant på kort sikt, skal vi merke oss første noteringsdag 2 mai. Carnegie og ABG tok selskapet på børs, og de har i ettertid ikke lov til å publisere analyser over en viss periode. En slik periode varer vanligvis i 40 dager, og mitt tips er at vi får se to analyser en gang i juni.  Tror neppe disse analysene blir negative, og da har vi plutselig en klar trigger på kort sikt.

Gjør oppmerksom på at undertegnede eier aksjer i MCG.

Photo credit: jenny downing / Foter.com / CC BY

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

2
Skriv en kommentar

avatar
nyeste eldste mest stemmer
Gjest
Gjest
Og jeg som nettopp solgte MCG….Sikkert til deg 😉
Gjest
Gjest
Det er godt mulig. Jeg kjøpte forrige uke samt litt på mandagen. Hvorvidt det var lurt eller ikke får vi se når juni mnd.nærmer seg slutten. Som jeg påpekte i ovennevnte post så vil MCG være et kupp hvis inntjeningen holder seg på lik linje som i 2012. .
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert