Nordnetbloggen

Kl 20.45: Mye action i NEL

Oljeprisen stiger 60 cent, og nesten alle oljeaksjene på Oslo Børs vippet seg i pluss for dagen. Statoil har steget 4.5 kroner intradag og det kan vel tyde på at sektoren har vært oversolgt. Det er sikkert masse shortposisjoner der også, og de kan ende med å løpe i bena på hverandre hvis de blir skremt til å dekke inn. Børsene i Europa også gjør det bedre i dag enn i forrige uke. Årsaken er etter mitt syn at vi nå handler på selskapsnyheter fra kvartalssesongen og ikke rene makronyheter som har styrt totalmarkedet i flere uker.

Flere kjente investorer har nå solgt unna NEL aksjer, samtidig som innsidere og ledelse kjøper. Alexander Hansson var først ute og solgte aksjer før jul og julaften. I går solgte Jan Haudemann Andersen 22 millioner aksjer på kurser mellom 3.70 og 4.10 kroner. Utviklingsdirektør og CEO snappet opp aksjer på 3.50 kroner i dag. Avisene kaller det «støttekjøp», jeg vil heller si at de som sitter nærmest vet hva de gjør. For CEO er dette et langsiktig case, og da mener han at 3.50 kroner var et billig nivå for hans fremtidsplaner. Det bør markedet tolke positivt, og kjøpe aksjer her i stedet for å selge!

Når det gjelder Haudemann timingen, passet det nok heller dårlig at Arctic Securities fikk oppdraget med å selge denne posten da de nettopp hadde kommet ut med en analyse med prismål 7 kroner! Eller var det nettopp derfor de fikk oppdraget. I’ll guess we’ll never know..

Oppdatering kl 20.45: De ville svingningene fortsetter. Husker dere hvordan det var for et år siden? Da S&P500 slet med å falle eller stige 10 punkter på en dag? I kveld har den falt 30 punkter fra topp til bunn, for deretter å stige 10 punkter igjen på få minutter. Det eneste vi kan lese ut av slike store svingninger er at investorene er usikre.

WTI Oljeprisen dippet under $30, mens brenten var noen få cent unna. Det er bare et tall og har ingen magisk innvirkning på noe annet enn underholdningselementet, som er at vi handler på $20 tallet for første gang på 8 år.

Alcoa tallene ble ikke tatt godt i mot, og aksjen faller 9%. Dette er et skikkelig «china-play», der underliggende råvare faller og stiger med økonomisk aktivitet i Kina. Det lover ikke godt for Norsk Hydro eller andre råvareaksjer.

I morgen arrangerer Nordnet nettmøte med Thomas Nilsen i Odin Norge, som skal snakke om sine aksjefavoritter. Meld dere på!

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert