Nordnetbloggen

Nå kan du spare i IPS hos Nordnet

Det har tatt litt lengre tid enn vi hadde planlagt, men nå kan du endelig spare i IPS hos Nordnet.

Er IPS noe for deg?

De aller aller fleste nordmenn har behov for å spare til pensjon, og IPS passer for alle som har dette behovet og som er villig til å binde pengene til pensjonsalder. Belønningen for å binde pengene ligger i en skattefordel på opptil 9.200 kroner per år. Lurer du på om IPS passer for deg? Her er spareøkonomens beste råd for deg i 30-årene, 40-årene og 50-årene. Sjekk også ut IPS-episoden av  #pengepodden hvor vi diskuterer om skattefordelene i IPS er verdt bindingstiden.

Slik åpner du IPS

Dersom IPS passer for deg og du allerede er kunde hos Nordnet så åpner du din nye IPS-konto via linken ‘Opprett flere kontoer’ under menypunktet ‘Min økonomi‘. Er du ny kunde må du først bli kunde med Bank-ID, og deretter åpner du IPS-kontoen på siden ‘Min økonomi’.

Gode grunner for å velge IPS hos Nordnet

Selv om IPS-ordningen og skattefordelene er de samme kan det være store forskjeller mellom leverandørene. Jeg mener selvfølgelig at det er mange gode grunner for at du bør velge akkurat Nordnet som din IPS-leverandør.

  • Lave kostnader – Det koster ingenting å opprette eller å ha IPS hos Nordnet. Verken under innbetaling eller utbetaling.
  • Investeringsmuligheter – Hos Nordnet kan du velge blant over 700 fond, flere tusen børsnoterte fond (ETFer), og du kan også investere i enkeltaksjer (vi er så langt den eneste aktørene som har åpnet for å investere IPS-pengene i enkeltaksjer!).
  • Brukervennlighet, produkter og tjenester– Selv om mye kan bli bedre så synes jeg vi har en god og brukervennlig plattform for sparing og investering. Du kan i tillegg dele din IPS-konto på Shareville, og følge andre sparere og investorer når de sparer til pensjon.
  • For deg som vil investere selv, og for deg som vil ha hjelp – Trenger du hjelp til å finne hvilke fond du skal velge så tilbyr vi også Fondsrådgiveren. Ved å svare på spørsmålene til Fondsrådgiveren vil du få en anbefalt en fondsportefølje som passer din risikoprofil og sparehorisont.

Slik sparer du til pensjon

Jeg ble intervjuet av DN TV her forleden om mine synspunkter på pensjonsparing.

Start pensjonssparingen i IPS nå.

Lykke til med pensjonssparingen!

/Anders

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

11
Skriv en kommentar

avatar
nyeste eldste mest stemmer
Gjest
Gjest
Hva med å flytte IPS til nordnet? Er det klart?
Gjest
Gjest
Jeg tester å flytte min egen IPS as-we-speak. Så ja, det bør være klart om ikke så lenge.
Gjest
Gjest
Kommer dere med en oppdatering på dette, og kanskje legger inn noe om det på FAQ angående IPS?
Gjest
Gjest
Hei Jørgen. Kunder kan nå flytte IPS fra andre selskaper til Nordnet. Regn med at flytting av avtalen tar 4-5 uker – dette gjelder alle selskaper. Vi vil legge inn info om fluytting av IPS på FAQen i løpet av denne uken. Hilsen Bjørn Erik Sættem, spareøkonom
Gjest
Gjest
Jeg har også fylt ut «flytteskjema» fra Nordnet, i forbindelse med flytting av min IPS fra DNB til Nordnet. Fikk beskjed fra kundeservice om at det ville ta 30-40 dager pga. papirene måtte sendes per post… Det synes jeg var lang tid, men håper på at det går gjennom raskere.
Gjest
Gjest

Hei Et spørsmål ikke direkte knyttet til IPS, men til pensjonssparing generelt. Har dere planer om å opprette en uttaksavtale knyttet til aksjefond, slik man kan automatisk selge en viss andel hver måned som går direkte inn på bankkonto sammen med annen pensjon som blir betalt ut en gang per måned? Skagen har en slik funksjon, og jeg tror at nå som Skagen har inkludert mange hundre fond i sitt utvalg kommer mange til å flytte sin ASK fra Nordnet over til Skagen (eller andre aktører som innfører dette) når de nærmer seg pensjonsalder. De fleste ønsker ikke å gå… Les mer »

Gjest
Gjest
Per dags dato har vi ikke denne funksjonen, men det er en god ide som vi også har diskutert tidligere. Vi tar den med oss videre og legger den på listen over gode forslag vi ønsker å realisere. Takk / Anders
Gjest
Gjest
Hei Anders Er det noe nytt angående dette? Kanskje noe å ta med seg i diskusjonene nå som nye nettsider blir lansert 🙂
Gjest
Gjest
Takk for at du følger opp på denne. Vi legger det i backloggen for utvikling av de nye sidene (fortsatt usikkert når det får prioritet men det er en god ide og bra funksjonalitet som vi gjerne vil ha på et tidspunkt).
Gjest
Gjest
Hei, Ved investering i enkeltaksjer på IPS: Hvor havner utbyttet? Og hvordan håndteres utbytte skattemessig? Beholder man alle eierrettigheter ved å kjøpe aksjer i IPS? Hva med Skjermingsfradrag (det blir jo viktig ved så lang horisont)?
Gjest
Gjest
Hei Mads. Utbyttet kommer direkte inn på din IPS-konto, og du skatter først av dette når du tar pengene ut fra konto som pensjonist. Ja du beholder eierrettigheter – dine norske aksjer registreres på VPS-konto, så det fungerer likt som for ASK og Aksje- og fondskonto. Det er ikke noe skjermingsfradrag på IPS-kontoen. Du betaler samtidig bare 23 % (skattesats alminnelig inntekt) når du tar ut penger / gevinst fra kontoen.
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert