Nordnetbloggen

Nedgang i vente etter ny nedtur i USA torsdag kveld. Teknologi -og oljerelaterte aksjer i fokus

Aksjene på Wall Street fortsatte nedover torsdag, anledet av teknologiaksjene. Oljeaksjene slet også i går, dog disse utgjør en stadig mindre del av totalmarkedet

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,5%, eller innenfor intervallet [-0,7, -0,4]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -1,7 prosent i snitt i går.

Aksjene på Wall Street fortsatte nedover torsdag, anledet av teknologiaksjene. Oljeaksjene slet også i går, dog disse utgjør en stadig mindre del av totalmarkedet.

Til tross for de siste dagers børsfall er den teknologitunge Nasdaq indeksen opp hele 22 prosent til nå i år, mens den tradisjonsrike Dow Jones Indeksen er ned 3,5 prosent i samme periode. Mao. har de fleste investorer solid avkastning i år.

Når det er sagt, COVID-19 situasjonen er den drivende faktoren i markedet. Dvs. for at de underliggende drivkreftene i verdensøkonomien skal bedre seg må viruset bekjempes. Når en effektiv behandlingsform mot COVID-19 er på plass er ennå uvisst, dog forhåpentligvis i løpet av 2021.

Nikola aksjen var i fokus i går etter anklager om svindel. Aksjen falt hele 11,3 prosent i ordinær handel, samt ytterligere 2,3 prosent i etterhandelen. Det er naturlig å anta at urolighetene i Nikola aksjen kan påvirke hydrogenselskapet NEL i dag, da dette er deres viktigste kunde.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,7 prosent i snitt fredag morgen.

De asiatiske børsene ser ut til å ende i pluss til tross for gårsdagens børsfall i USA. Investorene er for øvrig opptatt av det som skjer i USA, spesielt innenfor teknologisektoren.

Nyhetsbildet preges også av spenningene mellom USA og Kina, som har tilspisset seg etter sommeren. Disse geopolitiske spenningene er ventet å vare ved i alle fall til etter høstens amerikanske presidentvalg.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 39,9 dollar per fat, ned -1,3 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,04, mens 30-års renten i USA ligger på 1,42 prosent.

Oljeprisen vaker rundt 40 dollar per fat, ca. 10 prosent lavere enn nivåene for ettpar uker siden. Etterspørselsforventningene har svekket seg noe i perioden, og må ta mye av skylden for nedgangen. Når det er sagt, oljeprodusentene med OPEC+ i spissen, har utøvd god produksjonsdisiplin etter COVID-19 pandemien.

Lyttetips:

#pengepodden – Boble i grønne aksjer? Verdsettelse av NEL og Quantafuel

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert