Nordnetbloggen

Nordnet Q4: Kraftig vekst for Nordnet Norge

Nordnet presenterer i dag årsresultatet for 2015 (les hele rapporten her), og det viser kraftig tilstrømning av nye kunder og kapital til den norske virksomheten.

For Nordnet-konsernet økte driftsinntekter med 15 prosent i 2015 til 1,249 millioner svenske kroner, samtidig som resultat etter skatt økte med 29 prosent til 357 millioner kroner. Inntektene for Nordnet Norge økte med 17 prosent, mens kostnadene var i linje med året før. De økte inntektene kommer delvis fra økte kurtasje- og provisjonsinntekter som følge av flere handler, i tillegg til økte fondsinntekter.

Høydepunkter for Nordnet Norge i 2015:

  • Per 31.12 var antallet aktive kunder 70 800, noe som tilsvarer en økning på 14 prosent i 2015.
  • Netto kapitaltilstrømning (alle innskudd minus alle uttak) var i 2015 på 4,2 milliarder kroner, sammenlignet med 2,4 milliarder kroner i 2014.
  • Antall aksje- og fondshandler økte i løpet av året med 15 prosent og endte på totalt 2,5 millioner.

Og for å sette det i kontekst! 2015 er det beste året i Nordnet Norges historie når vi ser på vekst. Over 9000 norske privatpersoner valgte å starte sparing og investering på Nordnets plattform i fjor, og kundene våre har satt inn over 4 milliarder kroner på kontoene sine. Forklaringen på den sterke veksten er lave priser, et bredt og omfattende univers av investeringsmuligheter, og det faktum at vi har mange fornøyde kunder som anbefaler oss videre til venner og kjente. Vi har de siste årene lansert et kostnadsfritt indeksfond, Norges billigste lån og Nordens største sosiale investeringsnettverk Shareville og dette bidrar selvfølgelig også positivt. Men all vekst starter med fornøyde kunder, og vi kommer i løpet av 2016 til å jobbe hardt for at vi skal bli enda bedre og levere på alle deres allerede høye forventninger til oss.

/Anders

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert