Nordnetbloggen

Ny teknisk setup og gratis handel i norske derivater!!

Hos Nordnet kan du enkelt både kjøpe og utstede derivater elektronisk via våre tjenester. Det skal vi fortsette med, men den 2.februar endrer vi vår tekniske setup for handel med norske derivater. I praksis betyr dette at vi flytter handel og oppgjør fra Oslo Børs / Oslo Clearing til Nasdaq OMX / Nasdaq OMX Clearing.

Vi ønsker å gi våre kunder en god start med derivathandel på Nasdaq OMX, og tilbyr derfor alle kunder gratis handel med norske derivater uten kurtasje og clearingkostnader i februar, mars og april!

Fra og med den 2. februar vil du altså kunne handle derivater med norske aksjer som underliggende kurtasjefritt på Nasdaq OMX i stedet for Oslo Børs. For alle kunder som har kjøpt derivater på Oslo Børs har vi en overgangsperiode fram til 31.mars for å rullere posisjoner. Alle kunder med derivatposisjoner vil bli kontaktet av en av våre meglere for å håndtere denne overgangen. All nordisk derivathandel hos Nordnet vil etter den 31. mars gå via Nasdaq OMX.

Du vil kunne handle de samme derivatene som i dag på Nasdaq OMX, med unntak av OBX-futuren. Nasdaq tilbyr i stedet handel i OMXO20-futuren (som historisk har korrelert med opptil 99,6 % med OBX-en). Praktisk handel, forfallsdager, kurslister og handelssiden på nordnet.no og i WinTrade vil ikke endres, men teknisk vil tjenestene våre være koblet mot Nasdaq i stedet for Oslo Børs. Tekniske feil med sikkerhetskrav og avkastning i kontooversikten (som det har vært problemer med den siste tiden) blir også løst når vi går over til den nye setup’en.

Bakgrunnen for endringer er at vi i det lange løp tror dette blir en bedre og mer konkurransedyktig løsning for våre kunder. For Nordnet betyr det en enklere og mer strømlinjeformet setup som vil gi rom for å tilby bedre priser, samt gi bedre forutsetninger for videreutvikling av våre tjenester for derivathandel i fremtiden.

Fra et kundeperspektiv blir det også enklere ved at man med kun en derivatavtale også får tilgang til å handle derivater notert i hele Norden.

Det viktigste er at utvalget er stort og at det stilles gode priser! Nasdaq OMX har inngått flere market-maker avtaler som skal sikre gode priser på den nye markedsplassen. Når handelen starter vil det være flere market-makere som både stiller større volumer med litt større spreader, og market-makere som har tightere spreader på mindre volumer. Vi er trygge på at prisbildet på den nye markedsplassen blir bra! Vårt meglerbord er dessuten alltid tilgjengelig på telefon dersom du skulle ha behov for assistanse når du skal legge dine ordre.

Nasdaq OMX kan også notere derivater på andre underliggende enn det som finnes i utvalget per dags dato. Har du ønsker om derivater på andre underliggende enn det som finnes i dag ta gjerne kontakt med oss.

Slik kommer du i gang med derivathandel hos Nordnet. Du kan handle derivater fra din Aksje-/fondskonto (derivathandel er ikke tilgjengelig på Investeringskonto Zero eller på våre pensjonskontoer). For å kunne handle derivater må du inngå en egen derivathandelsavtale for dette. Skriv ut, fyll i, signer og returner derivathandelsavtalen du finner her for å ha muligheten til å handle derivater i Norden. Skal du også utstede derivater må du ha en avtale om belåning på din konto. Før du kan legge en ordre på et derivat må du til slutt bekrefte at du har tilstrekkelig med kunnskap/erfaring og at du er bekjent med risikoen du løper ved å handle derivater. Dette gjør du via ‘min konto – mine avtaler og abonnement’ når du er innlogget på nordnet.no.

Like viktig som å inngå de rette avtalene, er å lære seg hvordan derivathandel fungerer. Er du nysgjerrig på å lære mer om derivater? Les Karl Oscars blogginnlegg om derivater, innføring i derivater og praktisk handel med derivater. Du kan også lese mer om Nordnets derivattilbud på nordnet.no under ‘våre tjenester’. I februar, mars og april vil Nordnet og Nasdaq OMX holde en serie nettkurs som både gir en grunnleggende innføring i derivater og mer avanserte kurs om derivathandel. Alle kurs og seminarer  vil bli lagt ut her.

Lykke til med investeringene!

/Anders

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

1
Skriv en kommentar

avatar
nyeste eldste mest stemmer
Gjest
Gjest
Hei Er det kun derivater på markedsplass NDX Norway som er kurtasjefri? Handlet nettopp kjøpswarrants hos dere, men ble belastet kurtasje som normalt. Dette var riktig nok på Millennium, men de aller fleste er der?
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert