Nordnetbloggen

Nye derivatprodukter (FRO, NAS & NHY)

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Det har vært vår ambisjon å videreutvikle også det norske derivatmarkedet, og etter etterspørsel fra dere – Nordnet kundene – lanserer vi nå nye produkter:

Nytt underliggende: Frontline

De fleste som handler aksjer, har eller har hatt posisjoner i FRO. De 20 årene Fredriksen og Hemen Holding har kontrollert FRO har vært en fascinerende reise med opp- og nedturer. Vi i Nasdaq synes det er svært spennende og gledelig at vi, som eneste børs, tilbyr standardiserte derivater på et av verdens største tankskip selskap.

Det vil være standardiserte aksjeopsjoner, forwards og futures på FRO med bortfall i de tre nærmeste månedene.

Nye ukesopsjoner: Norwegian Air Shuttle og Norsk Hydro

I løpet av andre halvår 2015 ble det omsatt mer opsjoner i NAS på Nasdaq enn på Oslo Børs. Med en så sterk markedsandel er det med forhåpninger om økt interesse vi nå introduserer ukesopsjoner på NAS. Dette kan være et godt verktøy for dem som ønsker å posisjonere seg før de månedlige trafikktallene.

NHY er blant de mest omsatte norske derivatene, så det er et argument i seg selv for å introdusere ukesopsjoner. Vi tror interessen for ukesopsjoner i NHY vil være like god som dem vi har hatt listet i Statoil siden juni 2015.

Ukesopsjoner er et relativt ukomplisert produkt som passer for både profesjonelle og private investorer. Ukesopsjoner handles på samme måte som månedsopsjonene, men sluttdato eller bortfall inntreffer første, andre, fjerde og femte torsdag i hver måned (på den tredje torsdagen har eksisterende månedlige opsjoner utløpsdato). Det gir deg som investor mer fleksibilitet til å velge en løpetid som passer din investeringsstrategi best uten å betale unødvendig mye i tidsverdi. For mer info om ukesopsjoner ser her.


Merk at det er en ekstraordinær generalforsamling i Frontline 29 januar for å godkjenne en fem-til-én-aksjespleis. En eventuell godkjennelse medfører justeringer av våre produkter. For ytterlig informasjon, se her.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert