Nordnetbloggen

Nyhet! Aksjekreditt på Investeringskonto og dynamiske belåningsgrader

Vi gjør endringer på vår belåningstjeneste for aksjer og fond. Dette skjer i forbindelse med at vi ønsker Netfonds-kundene velkommen, samt integrerer deres tjenester for aksjekreditt på vår plattform den 11. juni.

Aksjekreditt på Investeringskonto Zero

For det første vil vi lansere aksjekreditt for Investeringskonto Zero. Fra 11. juni kan du belåne din aksje- og fondsportefølje på Investeringskonto Zero. Løsningen vil være tilsvarende som for belåning på aksjesparekonto, hvor en kredittkonto ligger på utsiden. En grunnleggende forskjell fra aksjesparekonto vil likevel være at penger ikke flyttes automatisk mellom kredittkontoen og investeringskontoen. Dette skyldes at for hver gang du gjør et uttak på investeringskonto (som da en tilbakebetaling av lån er) vil det medføre en skattemessig realisasjon. Du vil derfor selv overføre og tilbakebetale lånet manuelt når du måtte ønske det i denne løsningen.

Diversifisering gir mulighet for å låne mer

For det andre så endrer vi på belåningsmodellen for diversifiserte porteføljer. Nordnet har hatt en belåningstjeneste med Superlånet hvor kunder med en diversifisert portefølje har fått tilgang til lavere rente. Netfonds på sin side har hatt en belåningstjeneste hvor kunder med en diversifisert portefølje har fått tilgang til å låne mer. Vi kommer til å gå over til Netfonds-modellen den 11. juni, samtidig som vi introduserer en lav rente for de første 50 000 eller 500 000 du låner. Jeg skriver mer om hvordan du får tilgang til den laveste renten og dynamiske belåningsgrader under.

Lavere rente

Når vi lanserer den nye belåningsmodellen senker vi samtidig det generelle rentenivået for å låne. Tidligere har Nordnet-kunder betalt 6,32 % effektiv rente for å låne norske kroner. Ved innføring av den nye modellen senker vi renten til 5,80 %* effektiv rente. Det blir også nytt at alle kan låne fra 2,99 %** effektiv rente fra første krone – uavhengig om du eier én aksje eller ti aksjer. Låner du utover 50 000, som vanlig kunde, eller 500 000 som Private Banking-kunde, betaler du 5,80 % effektiv rente på det beløpet du låner utover dette startlånet. Låner du som vanlig kunde for eksempel 100 000 kroner, så betaler du 2,99 % på de første 50 000 og 5,80 % på de neste 50 000, noe som innebærer at du får en gjennomsnittsrente på 4,39 %. Vi innfører også trappetrinnsatser for renten, slik at jo mer du låner i den nye modellen dess billigere blir renten.

*Nominell rente 5,65 %. Eff.rente 5,80 %. 100 000 o/12 mnd. Totalt 105 799.
**Nominell rente 2,95 %. Eff.rente 2,99 %. 100 000 o/12 mnd. Totalt 102 990.

Renter med den nye belåningsmodellen:

Vanlige kunderNominell renteEffektiv rente
0 til 50 0002,95 %2,99 %
50 000 til 2 000 0005,65 %5,80 %
2 000 000 til 5 000 0004,95 %5,06 %
5 000 0000 til 10 000 0004,45 %4,54 %
Over 10 000 0003,95 %4,02 %

Private Banking og Active TraderNominell renteEffektiv rente
0 til 500 0002,95 %2,99 %
500 000 til 2 000 0005,65 %5,80 %
2 000 000 til 5 000 0004,45 %4,54 %
5 000 000 til 10 000 0004,45 %4,54 %
Over 10 000 0003,95 %4,02 %

Vi introduserer dynamiske belåningsgrader

Den store nyheten, og den store fordelen med den nye belåningsmodellen er dynamiske belåningsgrader. Har du en diversifisert portefølje vil du kunne låne mer ved at belåningsgradene for de verdipapirene du har i din portefølje økes. Dersom du eier flere enn for eksempel 5 aksjer, og det største innehavet ditt ikke utgjør mer enn 20 % av porteføljen, vil en aksje som i dag har 60 % belåningsgrad få 75 % belåningsgrad. En aksje som har 10 % belåningsgrad vil for en diversifisert portefølje som beskrevet ovenfor, får en belåningsgrad på 40 %.

Diversifisering og dynamiske belåningsgrader:

Dynamiske belåningsgrader

Det pågår også en revision og kalibrering av alle belåningsgrader mot Netfonds sine satser – slik at vi ved innføring av den nye belåningstjenesten går fra å tilby belåning på 140 til 160 norske aksjer. Samtidig så øker vi belåningsgrader på ca. 70 aksjer.

Alt i ett – ingen ekstra søknad

Tidligere så har kunder måtte søke separat for å få tilgang til renterabattene i Superlånet. Av alle våre kunder som har en avtale om belåning så er det kun ca. 20 prosent som har hatt tilgang til Superlånet-rabattene. Når vi nå går over til modellen med dynamiske belåningsgrader og billig start-rente, gjør vi dette som en integrert del av belåningsproduktet – det vil si at det blir tilgjengelig for alle, og du må ikke søke om dette separat.

Større fleksibilitet

For kunder som tidligere har ønsket å låne mye, har vi tidligere måttet være restriktive – og innhente mye informasjon om strategi og diversifisering. Med den nye modellen vil vi kunne være mer fleksibel, da modellen vil ta hensyn til risikoen i porteføljen automatisk. Vi vil automatisk være mer fleksibel ved inngåelse av kreditt, fordi modellen håndterer dette selv i større grad.

Enkelte kunder som tidligere har lånt til Superlånets billigste rente, enten i norske kroner eller utenlandsk valuta, vil oppleve at prisen økes. Vi har forsøkt å ta komponenter av Netfonds-modellen for belåning og Nordnets modell, og laget et nytt belåningsprodukt som er konkurransedyktig i markedet. Vi synes at vi har lykkes, og håper du og andre kunder er enig. Med den nye modellen får alle tilgang til å låne med sikkerhet i sine aksjer og fond til en svært billig start-rente. Har du i tillegg en diversifisert portefølje får du låne mer, og låner du mye får du i tillegg en lavere rente.

Bruk gjerne kommentarfeltet nedenfor til å fortelle hva du synes 🙂

Hilsen Anders

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

106
Skriv en kommentar

avatar
nyeste eldste mest stemmer
Eugen
Gjest
Eugen
Et spørsmål andg «dynamiske belåningsgrader». Må alle aksjene i porteføljen ha verdi mindre enn 10% for at en med belåningsgrad 40% kan øke til 60%, eller er det nok at denne ene er under 10%?
Svein
Gjest
Svein

Meget skuffet! Produktet har gått fra å være attraktivt til fullstendig ubrukelig. Savner forøvrig VELDIG informasjon om hva som skjer med VALUTALÅN? Har tidligere hatt 1% rente på lån i DKK/SEK/EUR. Hva skjer her nå? Situasjon nå, ca 1.2M hos nordnet og 300k i lån med attraktiv rente (stort sett bare EUR/SEK, 1%). Situasjon senere: maks 50k i lån til «litt mindre attraktiv rente hvis jeg låner i NOK» men ingen anelse hva jeg får ved lån i EUR/SEK. Like skuffet som endring i produktet er måten det selges som «en attraktiv endring». Nordnet har alltid hatt bilde som en… Les mer »

Anders
Gjest
Anders

Eg ringte inn til Nordnet og stilte nokon spørsmål om desse endringene. Her er nokon av svarene eg fekk: 1) Grensen for å få Private Banking status er noko flytande. Viss du har 2,5 millioner hos Nordnet vl du uansett kunne få Private Banking status. Viss du du er ein veldig lønnsom kunde for Nordnet som legg igjen mange penger hos dei kvar månad så ville det ifølgje servicepersoner i Nordnet kunne vere mogleg å oppnå Private banking status utan å ha 2,5 millioner hos dei. 2) Imot mine forventinger var det ifølgje servicepersonen i Nordnet svært få av Nordnet… Les mer »

Terningkast 1
Gjest
Terningkast 1

Under overskriften «lavere rente» avslører de at alle som har superlånet får mye høyere rente. Desperat forsøk på å prøve å selge dette som noe positivt. Så argumenterer de med at man nå i stedet får låne mer. Vel, ingen er da interessert i å låne mer til disse nye rentene. Og betingelsen for å få superlånet er jo at man bare bruker en lav prosentandel av total belåningsverdi, så ingen med superlånet er i nærheten av å bruke hele sin belåningsverdi i utgangspunktet. Altså vil ingen med superlånet være i gruppen som har behov for økt belåning. Altså blir… Les mer »

Uff
Gjest
Uff
Haha, dette var dårlige greier. Tett å pakke det inn som noe flott og annet en det er! Kan se ut til at dere undervurderer kundene deres..
Gladnyhet
Gjest
Gladnyhet
Fond og aksjer teller likt i diversifisering? Dobling av belåningsrenten? For en gledelig nyhet. Hvilke produkter tenker dere egentlig at man skal låne penger til nærmere 6 % for å kjøpe?
Helge Thomden
Gjest
Helge Thomden
Dette er faktisk helt elendig. Mange vil se seg om etter bedre alternativ, meg selv inkludert.
Helge Lindrup
Gjest
Helge Lindrup
Slettet
Konkurransen forsvant
Gjest
Konkurransen forsvant
Vi blir jo oppmuntret til å fortelle hva vi synes om endringen. Kort oppsummert for en kunde som investerer i fond: -Dobling av belåningsrenten. -Fond og aksjer teller likt i diversifisering. Da er vel jeg en av de «enkelte kundene» som opplever økt pris og dårligere belåningsgrad. I min bok er ikke 5-6% rente på et lån med sikkerhet gode betingelser, og at fond og aksjer vurderes som likt i belåningsgrad virker lite gjennomtenkt. Jeg er ikke enig i at dere har lykkes. Jeg synes dette var håpløst dårlig. Spesielt når kunder i naboland får beholde betingelsene.
Familien Kjølberg
Gjest
Familien Kjølberg
Dette var skuffende! Vi har vært trofaste kunder og vært svært fornøyd med Nordnet i 12 år, men dette fører til at vi må sondere markedet for andre alternativer. #skuffet
Kunde
Gjest
Kunde
Ekstremt misfornøyd med retningen og utviklingen nordnet tar. Nye regler og kontoer endres hele tiden, noe som skape uforutsigbarhet som investor. Den nye nettsiden ser også elendig ut.
Daniel
Gjest
Daniel

Utviklingen har gått til det verre. Det er ingen tvil om at produktet nå er dårligere enn hva det var i starten. Det er nok en strategisk beslutning tatt for å øke lønnsomheten der de har sett på hvor mange kunder som bytter i forhold til inntjening på pris, priselastisitet som det så fint kalles. Jeg byttet selv til Pareto og har vært fornøyd med valget. De har det enkelt med flatt rente og du slipper å passe på om du er belånt sånn eller sånn. For de fleste som har belåning vil jeg anta at 50.000kr er vekslepenger, og… Les mer »

Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her..
Hold meg oppdatert