Nordnetbloggen

Nyhet: Ukentlig webinar om aksjemarkedet

Nordnet starter nå med ukentlige webinarer der vi ser på situasjonen i aksjemarkedet akkurat . Hva skjer, og hvilken betydning har det for dine investeringer? Hva kan man gjøre, og hvordan?

Webinar betyr at du kan følge med direkte fra din egen PC. Det er gratis, og åpent for alle.

Oppstart onsdag klokken 11.00 denne uke (12.03.2014). 

Klikk her for å melde deg på.

Noen forklaringer

Det vil bli vist skjermbilde fra min PC, og jeg benytter The Online Trader (TOT) fra Infront som informasjonsverktøy. Dette er vårt mest avanserte verktøy for markedsinformasjon og inneholder nyheter, aksjekurser, charts/diagrammer, chat, internasjonale indikatorer samt en masse forholdstall og estimater. Programmet er det mest brukte verktøy for profesjonelle tradere og meglere i Norge.

Kursdiagrammer kalles charts, og den historiske kursutviklingen kan vises på mange måter. Vanligst er linjediagram der historiske kurser vises som en linje. Jeg foretrekker Candlesticks som gir mer informasjon. Der vises hver dags kursutvikling som et stearinlys (candle) med et bredt parti som er enten blått eller rødt, samt med en sort strek i midten. Slik:

Et standard chart fra The Online Trader. Kilde Infront.
Et standard chart fra The Online Trader. Kilde Infront.

Hvert “stearinlys” angir en dags kursbevegelse. Den tynne streken i midten indikerer høyeste og laveste kurs i løpet av dagen, mens den tykke delen indikerer åpning og stengning. Er den tykke delen blå har kursen åpnet lavt og stengt høyt. Er den rød er det motsatt. Det er derfor lett å se hvilken tendens som er i markedet. Les mer om candlesticks her.

Øvrige linjer: Jeg viser 4 glidende gjennomsnitt. Lys grå er 10 dagers, mørkere grå er 20 dagers, grønn er 50 dagers og blå er 200 dagers glidende snitt. Et slikt gjennomsnitt finnes ved å legge sammen f.eks. siste 10 dagers stengningskurs og dele på 10. Ligger markedskursen over sine glidende snitt har markedet en positiv tendens, og ligger det under er tendensen negativ.

Nederst i kursdiagrammet vises daglig omsetningsvolum som en grå stolpe. I ruten i midten vises en såkalt momentumindikator, og jeg bruker her modellen som kalles MACD (moving average convergens divergence). Tolkningen av denne kan du lese om her.

Det er anledning til å stille spørsmål i løpet av webinaret, og vi vil forsøke å besvare alle.

_________________________________

Spørsmål eller kommentarer mottas med takk. Kommenter gjerne under artikkelen, eller send meg melding på Twitter.

PS: Mine innlegg er ment å gi informasjon og innsikt, og er ikke å tolke som en direkte kjøps- eller salgsanbefaling. Posisjoner man tar i markedet må tilpasses den enkelte type investor/sparer. Les gjerne også Sparevettreglene og Investorvettreglene for mine anbefalinger på investoradferd.

For alle mine innlegg og kommentarer, følg meg på Twitter: @KarlNordnet

 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
4 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
12.03.2014 09:30
Hei! Som student synes jeg dette er et supert opplegg. Vil det bli krav til noe toveis kommunikasjon? eller er det mulighet for å kun “følge med?”
Gjest
Gjest
Svar på  anonymous
12.03.2014 11:59
Hei, og takk. Det er mulighet til å skrive inn spørsmål, så kan vi behandle de der og da om det passer.
Gjest
Gjest
12.03.2014 15:06
Hei og takk for en flott gjennomgang. Jeg er fast følger av bloggen her, og med dette ukentlige webinaret i tillegg har dere virkelig en “edge” i forhold til konkurrentene deres 🙂
Gjest
Gjest
12.03.2014 15:21
Hei Karl Oscar Jeg får ikke fulgt disse webinarene på dagtid (arbeidstid). Men har dere planer om å gjøre opptak og publisere så vi kan få fulgt det i etterkant?
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert