Nordnetbloggen

Nytt i Norge: Ukesopsjoner

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

For et år siden introduserte Nasdaq ukesopsjoner på svenske aksjer. Nå introduserer vi, som eneste markedsplass, ukesopsjoner også på norske aksjer! Første underliggende er Statoil.

Ukesopsjoner er et spennende produkt for deg om er en aktiv investor på jakt etter nye muligheter til å forbedre avkastningen, samtidig som det er et godt verktøy for å balansere aksjeporteføljen i forbindelse med for eksempel kvartalsrapportering eller i et turbulent marked.

Som nevnt i «Derivatskolen» betaler man for Tidsverdien pga opsjonens løpetid, og hvordan den reduseres mot bortfall. Med ukesopsjoner får man enda større valgfrihet, samt at man ikke betaler unødvendig mye i tidsverdi ettersom en opsjon, alt annet like, blir billigere når man nærmer seg bortfall.

Ukesopsjoner handles på akkurat samme måte som månedsopsjonene. Forskjellen er at ukesopsjoner er vanlige aksjeopsjoner med kort tid til opsjonens utløpsdato. Sluttdato eller bortfall inntreffer første, andre, fjerde og femte torsdag i hver måned (på den tredje torsdagen har eksisterende månedlige opsjoner utløpsdato).

Hvordan finner jeg riktig instrument for meg? Instrumentnavnet inneholder informasjon om den underliggende aksjen, utløpsdato, innløsningskurs og en «Y» som betegner ukesopsjonen («WeeklY option» på engelsk). Har du en kortsiktig oppfatning om retning på Statoil vil du nå få muligheten til å investere i ukesopsjoner basert på din mening om denne.

 

Ukesopsjoner
Ukesopsjoner

Les mer om våre ukesopsjoner her. Dersom du har spørsmål eller noe er uklart, så skriv gjerne i kommentarfeltet.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert