Nordnetbloggen

Oljesmurt oppgang blant Private Banking-kunder

Til tross for en meget sterk oljepris og en kursoppgang på over 30 % i år, vekter private banking-kunder seg ned i Equinor. Etter en måned med kursoppgang både på Oslo Børs og i oljeprisen, har kundene solgt Equinor for over 12 millioner i september.

Private banking kunder omsatte aksjer for 1,6 milliarder kroner i september, og det ble netto kjøpt aksjer for 16 millioner kroner. Subsea 7 troner på toppen over de mest kjøpte aksjene, tett fulgt av DNO, som er kjøpt for over 15 millioner kroner.

– Med en oppgang i oljeprisen på nesten 7 % i september måned, ser vi at private banking-kunder fortsatt ser stor oppside i olje- og energiaksjer. Derimot er det interessant at kundene selger store tunge oljeaksjer som Equinor og Aker, og kjøper mindre energiaksjer som DNO og Seadrill.

«Big-oil» er ut

I tillegg til et stort nedsalg Equinor selger også private banking kunder TGS-NOPEC og Aker, som har hatt en eventyrlig kursoppgang så langt i år. Bank Norwegian, som er blitt tynget etter at finansdepartementet la frem forslag til et gjeldsregister, er fortsatt på topp blant de mest solgte aksjene.

I tillegg til at Equinor troner på toppen av salgslisten finner vi også Sparebank 1 SR-Bank, Bank Norwegian og Gjensidige forsikring. Vi ser en klar tendens til at privatpersoner tar gevinst i finansaksjer. Dette kan ikke tolkes som mistro mot sektoren i seg selv, men snarere enn sektorrotasjon, hvor de heller vil være eksponert for og ser større potensial i olje og energi som dominerer kjøpslisten.

Aksjestatistikk:

Mest kjøpte aksjer: Mest solgte aksjer:
Subsea 7 Equinor
DNO TGS-NOPEC Geophysical Company
Seadrill Norwegian Finans Holding
Aker BP Sparebank 1 SR-Bank
B2Holding NEL
Norsk Hydro Aker
Photocure Gjensidige Forsikring
DNB Nordic Nanovector
Golar LNG Limited Yara International
Schibsted ser. A Frontline

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert