Nordnetbloggen

Om Europeiske aksjer på TV2

Flere økonomer spår nå oppgang for Europeiske aksjer. Da den Europeiske Sentralbanken holdt pressekonferanse i går gikk sentralbanksjef Draghi langt i å indikere at ytterligere lettelser i pengepolitikken lik det vi har sett i USA kan bli aktuelt dersom ikke vekst og inflasjon skyter fart.

Dette vil i såfall med høy sannsynlighet gi positiv stimulans også for europeiske aksjer. Hvordan kan man posisjonere seg for et slikt scenario?Se vår kommentar på Økonominyhetene hos TV2 i dag:

 

Enkleste måte å komme seg bredt inn i de europeiske aksjemarkedene på er å kjøpe andeler i fond som investerer i Europa. En liste over disse finner du her. Ren Europa-eksponering får man i lav-kost indeksfond der eksempelvis Handelsbanken Europafond Indeks er billigst.  Det fins også en rekke fond som følger ulike varianter av kjente investeringsstrategier.

Vil man at forvalter skal plukke aksjer som viser relativ styrke og trender oppover er Delphi Europe et godt alternative. Er man ute etter verdibasert strategi med noe lavere svingninger er kanskje Nordea Value  fondet man skal velge. Det er ellers en rekke fond som fokuserer på smalere enkeltmarkeder eller sektorer. Du vil sikkert kunne finne noe som passer for deg på listene over.

Ellers er som alltid børsnoterte indeksfond et godt alternativ. Et lite søk på vårt ETF-Center gav en liste på ca 115 ETF’ er som investerer i Europa. I tillegg fins det en rekke ETF’er som er børsnotert i USA og som tilbyr Europa-eksponering. En liste over de største finner du her.

Det mangler ikke muligheter, og det er lett og rimelig å benytte de. Snart blir det også mulig for alle kunder å diskutere hva som gir best eksponering og å dele inspirasjon og erfaringer på Shareville. Mange er allerede i gang med å teste. Se mer om dette her. Lykke til.

 

Nordnet er nå på Økonominyhetene på TV2 Nyhetskanalen hver fredag LIVE klokken 10. Bilder og video i denne artikkelen er fra TV2, og du kan se dette og tidligere innslag på TV2 Sumo.

_________________________________

PS: Mine innlegg er ment å gi informasjon og innsikt, og er ikke å tolke som en direkte kjøps- eller salgsanbefaling. Posisjoner man tar i markedet må tilpasses den enkelte type investor/sparer. Les gjerne også Sparevettreglene og Investorvettreglene for mine anbefalinger på investoradferd. For alle mine innlegg og kommentarer, følg meg på Twitter: @KarlNordnet

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert