Nordnetbloggen

Oppdatering NorgesPorteføljen 13. Februar

NorgesPorteføljen har åpnet sterkt i 2014 med 10,75% oppgang siden nyttår, mens OSEBX har en liten nedgang. Flere av selskapene i porteføljen har i det siste levert tall og nyheter, og jeg vil derfor ta en liten gjennomgang.

Norwegian leverte tall i dag, og overrasket positivt med langt mindre kostnader enn ventet. Resultatet ble på -196,8 millioner kroner. Driftresultatet kom inn på -183,3 millioner kroner, etter en omsetning på 3,79 milliarder kroner. Omsetningen var omtrent som ventet, noe som vitner om at Norwegian klarer å fylle flyene med dagens prisnivå, noe som er positivt for selskapet. Når den strategiske fasen er over, vil omsetningen stige samtidig med at nye ruter blir etablert. Det er også godt å se at kostnadene på landistanse satsingen virker til å være under kontroll, noe som gjør at jeg velger å beholde NAS i porteføljen, da jeg mener de har potensiale til å gå enda mer utover i 2014. Teknisk:

NAS

Agasti kom også med kvartalstall denne uken, og kunne vise til sitt første år med overskudd siden finanskrisen. I fjerde kvartal leverte de et resultat på 8 millioner kroner, og et driftsresultat på 10,2 millioner kroner. Vel så viktig var omsetningen, som kom inn på nesten 130 millioner NOK, noe som var 44% høyere enn fjerde kvartal 2013, og 30% høyere enn tredje kvartal 2013. Dette vitner om at selskapet er i ferd med å finne en forretningsmodell og fee struktur som er lønnsom(En stor del av kostnadene er femdelens knyttet til restruktureringen), og som kan hjelpe selskapet til å levere gode resultatet fremover. Det som imidlertid holder kursen nede, er at selskapet venter svar på en rapport fra finanstilsynet som i verste fall kan trekke konsesjonen, og dermed begrense selskapets inntekter betydelig. Man skal være forsiktig med å spekulere på slike ting da man som investor han begrenset innsikt, men det at hele ledelsen har hatt massive innsidekjøp på 1,92 og 2,40 kr per aksje kan gi en indikasjon på at dette går bra. Samtidig har selskapet gjort en rekke endringer ved endring av fee struktur og ledelse, for å blidgjøre tilsynet. Jeg mener at AGA ligger på en meget gunstig risk/reward for øyeblikket, og beholder selskapet i porteføljen, med kursmål 4.5 kr basert på relativ prising. Rapporten fra tilsynet ventes vinter/våren 2014. Teknisk:

AGA

Marine Harvest er eneste selskap i porteføljen som er ned for året.  Selskapet leverte et OK resultat for fjerde kvartal, men markedet reagerte med å sende kursen  ned under 70 kroner.  Det er litt vanskelig å se noen soleklar årsak til denne nedgangen, men den kan ha grunnlag i at ledelsen venter økt vekst på tilbudssiden, noe som kan gi press på prisene. Jeg mener derimot at prispresset vil være kortvarig, og venter at prisen på lang sikt vil fortsette å gi selskapet gode marginer. Utbyttekapasiteten vil også kunne løfte seg dersom salget av oppdrettsvirkosmheten i Skottland går i orden, og dette er typisk noe investorer setter pris på.  Jeg velger derfor å holde på MHG i porteføljen. Teknisk:

MHG

TGS har vært en av aksjene som har gått bra i 2014, og er omtrent eneste lyspunkt i seismikksektoren. Jeg mener at dette kommer av den dynamiske forretnings modellen som de leasede skipene gir. Selskapet er solid, og vil overleve en eventuell videre nedgang i sektoren. Jeg har tro på at seismikk vil bedre seg i 2014, og har TGS som favoritt blant selskapene. PGS leverte et OK resultat i dag, og jeg er overrasket over at de blir straffet så mye som de blir. TGS beholdes i NorgePorteføljen.

Ingen endringer.

Oppdatering på porteføljen finner du på http://finanstoppen.com/porteflje/

NAS:+35,76%

MHG: -7,45%

DNB:+0,23%

TGS:+11,57%

AGA:+9,44%

Totalt 2014: Opp 10,75%

 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert