Nordnetbloggen

Oppgang i vente. S&P 500, NASDAQ i ny all-time high, tross “svak” jobbrapport

S&P 500, NASDAQ 100 og NASDAQ Composite steg til ny all-time high onsdag. Signaler om rekordlave renter i lang tid, samt håp om en ny runder med økonomiske stimulanser fra amerikanske myndigheter har drevet aksjemarkedene i USA den senere tid. I resten av verden er ikke bildet like solid

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,2%, eller innenfor intervallet [-0,1, 0,4]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1,4 prosent i snitt i går.

S&P 500, NASDAQ 100 og NASDAQ Composite steg til ny all-time high onsdag. Signaler om rekordlave renter i lang tid, samt håp om en ny runder med økonomiske stimulanser fra amerikanske myndigheter har drevet aksjemarkedene i USA den senere tid. I resten av verden er ikke bildet like solid, der flere tunge aksjeindekser fremdeles er i korreksjonsmodus. Hang Seng (Hong Kong), CAC 40 (Frankrike), FTSE 100 (UK) og OBX indeksen her hjemme, er alle ned mer enn ti prosent inneværende år.

Zoom (-7,5%), Tesla (-5,8%) og Apple (-2,1%), tre av tirsdagens vinnere, ble gårsdagens tapere. Når det er sagt, dette er selskaper som har steget henholdsvis 522, 434 -og 80 prosent i 2020. Mao. gårsdagens fall må tilskrives gevinstsikring mer enn noe annet.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte opp 0,1 prosent i snitt i natt.

Sterke PMI tall fra Kina slo ikke ut i høyere kinesiske aksjekurser torsdag. I Japan og Sør-Korea derimot, fortsatte børsene oppover. Rekordnoteringene på Wall Street var en viktig årsak til oppgangen.

De kinesiske PMI tallene kom inn på 54 poeng i forrige måned. Alle målinger over 50 indikerer økonomisk vekst og visa versa. De sterke tallene må for øvrig sees i sammenheng med den kraftige nedturen i verdensøkonomien etter utbruddet av COVID-19 viruset i mars. Mao. dagens økonomiske aktivitet er mer et produkt av økonomiske stimulansepakker og lave renter, enn noe annet.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 44,2 dollar per fat, ned -2,2 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,89, mens 30-års renten i USA ligger på 1,38 prosent.

Jobbveksten i USA er i ferd med å bremse ifølge fersk statistikk. ADP tallene for august viste at det ble skapt 428 tusen arbeidsplasser i USA i forrige måned, noe som var vesentlig lavere enn ventet. Oljemarkedet, som er svært sensitiv til den underliggende veksten i økonomien, reagerte negativt på tallene. I morgen slippes for øvrig den viktigste jobbrapporten, US Non-farm Payrolls.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert