Nordnetbloggen

Oslo Børs: Flat start i vente. Equinortall vil prege børsåpningen

Det ble knall og fall på de asiatiske børsene fredag. De kinesiske indeksene falt tyngst. I går bad USA Kina om å stenge konsulatet i Houston, i dag beordret Kina USA om nedstenging av deres konsulat i Chengdu. Investoren frykter at spenningen mellom verdens to supermakter vil stige ytterligere fremover,

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner flatt, eller innenfor intervallet [-0,3, 0,3]%. EQNR, EVRY i fokus (resultater)

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -1,6 prosent i snitt i går.

Storstilt gevinstsikring i teknologiaksjer sendte indeksene i USA ned torsdag. Kjente store selskaper som Apple (-4,6%) og Microsoft (-4,4%) ledet an nedgangen, sammen med Tesla (-5%).

Svake makrotall bidro også til økt salgspress. Tallene for førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd, weekly jobless claims, kom inn på 1,4 millioner i forrige uke, noe som skremte endel investorer. Når det er sagt, de viktigste jobbtallene å følge med på er non-farm payrolls, sysselsettingstallene utenfor jordbrukssektoren. Disse slippes før øvrig første fredagen i hver måned.

Vinneraksjene i Dow Jones Industrials indeksen ble videokonferansegiganten Cisco (+1,1%) og merkevarekjempen Procter & Gamble (+0,6%).

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225*, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte ned -2,8 prosent i snitt i natt.

Det ble knall og fall på de asiatiske børsene fredag. De kinesiske indeksene falt tyngst. I går bad USA Kina om å stenge konsulatet i Houston, i dag beordret Kina USA om nedstenging av konsulatet i Chengdu. Investoren frykter at spenningen mellom verdens to supermakter vil stige ytterligere fremover, dog COVID-19 situasjonen er likevel den viktigste faktoren å følge med på. På verdensbasis er det registrert 15,6 millioner smittetilfeller, mens tallet på antall døde er kommet opp i 636 tusen.

*Børsene i Japan holdt stengt i dag.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 43,3 dollar per fat, ned -1,3 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,23, mens 30-års renten i USA ligger på 1,23 prosent. Slik gikk det på Oslo Børs i går: .

Oljeprisen har i likhet med de globale aksjemarkedene falt det siste halve døgnet. Markedsbalansen er tilsynelatende under kontroll, men økt spenningsnivå mellom USA og Kina preger råvaremarkedene negativt.

Lyttetips!

#pengepodden – Hvordan bli en ekstremsparer – med Pengesnakk-Lise

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert