Nordnetbloggen

Oslo Børs: Nedgang i vente. Forholdet mellom USA og Kina blir stadig kjøligere. Trump vil forby både TikTok og WeChat i USA

USA vil nå forby både TikTok og WeChat i USA. Dette er to meget populære apper som eies av to kinesiske gigantselskaper, hhv. ByteDance og Tencent. Forholdet mellom USA og Kina har vært kjølig i flere år på grunn av handelskrigen dem imellom, men har blitt enda verre etter utbruddet av COVID-19 viruset

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,2%, eller innenfor intervallet [-0,4, 0]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,9 prosent i snitt i går..

Politikerne i USA er nå i sluttforhandlinger om en ny krisepakke for å demme opp for effektene av COVID-19 krisen. Allerede i morgen (fredag) kan pakken være på plass. Investorene på Wall Street reagerte med å sende aksjemarkedet videre oppover torsdag kveld. Dow Jones indeksen ledet an, mens den teknologitunge nasdaq indeksen lagget noe. Når det er sagt, sterke kvartalstall fra Disney (+8,8%) var en viktig bidragsyter i Dow Jones indeksen.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte ned -0,9 prosent i snitt i natt.

USA vil nå forby både TikTok og WeChat i USA. Dette er to meget populære apper som eies av to kinesiske gigantselskaper, hhv. ByteDance og Tencent.

Forholdet mellom USA og Kina har vært kjølig i flere år på grunn av handelskrigen dem imellom, men har blitt enda verre etter utbruddet av COVID-19 viruset. Det kan for øvrig tenkes at Trump bevisst presser Kina hardt i disse dager, i håp om å bedre sjansen for å vinne høstens presidentvalg.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 45,4 dollar per fat, ned -1,3 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,93, mens 30-års renten i USA ligger på 1,22 prosent.

Dollaren svekket seg markant i går, noe som ga positive utslag i oljeprisen. Brentoljen ble i en periode handlet over 46 dollar per fat, det høyeste nivået siden mars. Høyere oljepris grunnet lavere dollarkurs er i ikke like bra for ikke-amerikanske oljeselskaper, som de er for de amerikanske.

Når det er sagt, det er positivt for den underliggende veksten i verdensøkonomien at dollaren nå ser ut til å komme ned fra historisk høye nivåer. Dvs. mye av verdens gjeld er nominert i dollar, derfor vil gjeldsbelastningen for de fleste ble mindre når dollaren svekkes. Dette er spesielt fordelaktig for fremvoksende økonomier.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert