Gå til hovedinnhold

Oslo Børs: Nedgang i vente. IMF varsler svakeste vekst siden depresjonen på 30-tallet

IMF (internasjonale pengefondet) varslet i går at veksten i 2020 blir den svakeste siden depresjonen på 30-tallet, dog investorene i Asia lot seg ikke påvirke av dette

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,7%, eller innenfor intervallet [-0,9, -0,6]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 3,1 prosent i snitt tirsdag.

Resultatsesongen for 1. kvartal i USA ble sparket i gang i går. Finanskjempene JPMorgan (JPM) og Wells Fargo (WFC) skuffet investorene, mens farmasikjempen Johnson&Johnson (JNJ) innfridde.

Covid-19 situasjonen er for øvrig ventet å gjøre store utslag i de respektive selskapers resultater, i alle fall på kort sikt. Framtidsutsiktene derimot, blir noe investorene vil fokusere på.

Tross resultatskuffelsen fra JPMorgan (-2,8%) og Wells Fargo (-4%), sendte investorene de fleste aksjer kraftig opp tirsdag.

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte opp 0,2 prosent i natt.

IMF (internasjonale pengefondet) varslet i går at veksten i 2020 blir den svakeste siden depresjonen på 30-tallet, dog investorene i Asia lot seg ikke påvirke av dette. Når det er sagt, aksjemarkedets ekstreme bevegelser i mars måned hadde mange likhetstrekk med de vi så på 1930-tallet. Dvs. markedet priset inn mye av elendigheten som IMF nå spår allerede i mars.

Ifølge IMFs prognoser vil global BNP falle med tre prosent i 2020. Så sent som i januar i år var prognosen en vekst på 3,2 prosent.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 29,9 dollar per fat, ned -3,4 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 10,31, mens 30-års renten i USA ligger på 1,39 prosent.

Mange aktører mener påskens historiske oljeavtale mellom OPEC+ og G20 landene (samlede tilbudsbegrensninger på mellom 10 og 20 millioner fat daglig), ikke er nok for å balansere markedet på kort sikt. Dette har bidratt til nedgang i prisene det siste døgnet.

Når det er sagt, partene (oljeprodusentene) håper og tror er at dagens overskudd skal strømme til verdens strategiske oljelagre og at etterspørselen vil komme gradvis tilbake når COVID-19 situasjonen bedrer seg. Dessuten er “alle” produsenter nå i kuttmodus, noe som i seg selv er positivt.

Den største taperen i disse dager er selskaper hvis forretningsmodell utelukkende er å serve oljeindustrien.

Slik gikk det på Oslo Børs i går

Kommentar: Soldig oppgang på Oslo Børs tirsdag. Flere «store» aksjer utmerket seg

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer