Nordnetbloggen

Oslo Børs: Nedgang i vente. Investorene i USA tok en pust i bakken torsdag. IEA tror på svakere oljeetterpørsel inneværende år

Etter en lengre periode med oppgang valgte de amerikanske investorene å ta en pust i bakken torsdag. S&P 500 handles for øvrig nær toppnivåene fra før COVID-19 pandemien brøt ut, godt hjulpet av null-renter og kraftige stimulansepakker fra myndigheter verden over

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,2%, eller innenfor intervallet [-0,4, 0]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,1 prosent i snitt i går.

Etter en lengre periode med oppgang valgte de amerikanske investorene å ta en pust i bakken torsdag. S&P 500 handles for øvrig nær toppnivåene fra før COVID-19 pandemien brøt ut, godt hjulpet av null-renter og kraftige stimulansepakker fra myndigheter verden over.

Forutenom COVID-19 situasjonen preges nyhetsbildet av manglende utvikling i forhandlingene om en ny krisepakke til det amerikanske folk.

På makrofronten fortsetter tallene å komme inn på den positive siden. Tallene for førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd kom inn under en millioner i forrige uke, noe som var bedre enn ventet.

Videokonferansegiganten Cisco, skuffet investorene i går da de leverte tall og guiding som var vesentlig lavere enn ventet. Aksjen falt hele 11 prosent i ordinær handel, samt ytterligere 6 prosent i etterhandelen.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte opp 0,2 prosent i snitt i natt.

Det skjedde lite på de asiatiske børsene fredag, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Når det er sagt, den spente situasjonen mellom USA og Kina bekymrer endel investorer. Siden utbruddet av pandemien i mars, har Kina gjennom lovendring, tilegnet seg økt innflytelse overfor Hong Kong, til store protester fra resten av verden. USA på sin side har tatt grep for å utestenge kjente applikasjoner utviklet av kinesiske giganter, i det amerikanske markedet. Det er naturlig å anta at spenningsnivået mellom verdens to supermakter vil opprettholdes frem mot høstens presidentvalg i USA.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 45,1 dollar per fat, ned -0,4 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,88, mens 30-års renten i USA ligger på 1,43 prosent.

Det internasjonale energibyrået IEA, valgte i går, å justere ned prognosen for oljeetterspørsel inneværende år. Lavere aktivitet innenfor flytransport var hovedgrunnen for justeringen.

Lyttetips!

#pengepodden – Ny sjef i Equinor & flom av Norwegian-aksjer

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert