Nordnetbloggen

Oslo Børs: Oppgang i vente. Forhandlinger om ny krispakke fra USA opptar investorene

Det jobbes med en ny krisepakke i USA, noe som opptok investorene i Asia i natt. Alt som skjer i USA er viktig for verdensøkonomien og dermed de globale finansmarkedene. Det er naturlig å anta at investorene i Europa også vil være opptatt av dette i dag

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,4%, eller innenfor intervallet [0,2, 0,6]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,4 prosent i snitt i går.

Resultatsesongen fortsatte med full styrke i USA i går, med selskaper som Disney (Entertainment), Activision Blizzard (Gaming) og Take-Two interactive Software (Gaming). Alle de nevnte selskaper steg i gårsdagens handel. Disney kunne melde om sterk vekst innenfor deres strømmetjeneste (Disney+), mens gamingselskapene, som før øvrig er to av verdens mest kjente, økte inntektene kraftig i foregående kvartal. Det er i hovedsak COVID-19 situasjonen som trigget veksten i perioden, da folk søker underholdning i hjemmet.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte endte flatt i natt.

Det jobbes med en ny krisepakke i USA, noe som opptok investorene i Asia i natt. Alt som skjer i USA er viktig for verdensøkonomien og dermed de globale finansmarkedene. Det er naturlig å anta at investorene i Europa også vil være opptatt av dette i dag.

Det er ellers få nyheter å melde om annet enn at COVID-19 fortsetter å prege nyhetsbildet. Her hjemme har smittetallene igjen begynt å stige, dog fra svært lave nivåer. Frem til nå har Norge klart seg svært bra mtp. smittekontroll.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 44,3 dollar per fat, opp 0,7 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,08, mens 30-års renten i USA ligger på 1,2 prosent.

De amerikanske oljelagrene falt med over åtte millioner fat i forrige uke. Dette var vesentlig mer en forventet, noe som førte til ny oljeprisoppgang tirsdag. Hvorvidt oljeetterspørselen vil fortsette å stige, eller få seg en ny knekk er det store spørsmålet. Det er uansett naturlig å anta at den siste tids smitteøkning både i USA og resten av verden, er negativt for oljeprisen. Nye krisepakker derimot, kan tenkes å veie opp for dette.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert