Nordnetbloggen

Oslo Børs: Oppgang i vente. Industriselskapene ledet an på Wall Street i går kveld, mens tek aksjene falt. God stemning i Asia i natt

Boeing (+5,5%) og Caterpillar (+5,2%), to av verdens største industriselskaper var med å løfte Dow Jones indeksen 1,3 prosent i går. Teknologirelaterte aksjer derimot, falt i snitt, noe tilbake

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,3%, eller innenfor intervallet [0,1, 0,4]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,4 prosent i snitt i går..

Boeing (+5,5%) og Caterpillar (+5,2%), to av verdens største industriselskaper var med å løfte Dow Jones indeksen 1,3 prosent i går. Teknologirelaterte aksjer derimot, falt i snitt, noe tilbake. Når det er sagt, dette er aksjer som har steget mye i det siste. Nasdaq indeksen, der mange av teknologigigantene inngår, er opp hele 22,2 prosent til nå i år.

Investorene venter fortsatt på en ny stimulansepakke fra amerikanske myndigheter, slik de også gjorde i forrige uke. Politikerne sliter med å bli enige om rammene for denne, men det skal nå være bevegelser i forhandlingene.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte opp 1,7 prosent i snitt i natt.

Stemningen på de asiatiske børsene var god tirsdag, det til tross for at spenningsnivået mellom USA og Kina stadig øker. Investorene valgte for øvrig å fokusere på det som skjedde på Wall Street mandag kveld. At industrirelaterte selskaper utviklet seg best i USA kan være et tegn på økt økonomisk aktivitet, noe som har vært en mangelvare etter COVID-19 utbruddet i mars.

Det er naturlig å anta at den positive stemningen i Asia vil kunne smitte over på Europabørsene i dag.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 45,1 dollar per fat, opp 0,3 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,01, mens 30-års renten i USA ligger på 1,26 prosent.

Oljeprisen har klart å holde seg stabilt på midten av 40-tallet de siste ukene, godt hjulpet av streng kuttdisiplin blant verdens oljeprodusenter. I tillegg har vekstimpulsene, spesielt i Asia, kommet noe tilbake, dog fra lave nivåer. Mao. er det positive tegn å spore for den som følger med på utviklingen i oljemarkedet. Når det er sagt, smittesituasjonen globalt er fremdeles kritisk, derfor er ingen ting gitt med tanke på den økonomiske utviklingen fremover.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert