Nordnetbloggen

Oslo Børs: Oppgang i vente, men kraftig oljeprisfall vil prege oljerelaterte aksjer

De amerikanske indeksene fortsatte oppover onsdag kveld, godt hjulpet av teknologi -og konsumkjempen Apple, som steg over tre prosent. Apple, som for øvrig er et av verdens desidert største selskaper, presenterte en rekke nye produkter og tjenester tidligere i uken, deriblant strømmetjenesten AppleTV+

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,2%, eller innenfor intervallet [-0,1, 0,4]%.

Roger Berntsen

Ny oppgang i USA og Asia, men investorene venter på ECB

De amerikanske indeksene fortsatte oppover onsdag kveld, godt hjulpet av teknologi -og konsumkjempen Apple, som steg over tre prosent. Apple, som for øvrig er et av verdens desidert største selskaper, presenterte en rekke nye produkter og tjenester tidligere i uken, deriblant strømmetjenesten AppleTV+.

De asiatiske børsene endte også opp i natt, hovedsakelig drevet av positive nyheter knyttet til handelskrigen. Trump har besluttet å utsette de neste tollskjerpelsene ovenfor Kina med 15 dager, dvs. fra 1. oktober til 15. oktober. Partene (USA og Kina) møtes for øvrig til nye reelle forhandlinger i oktober.

I dag avholder ECB (den europeiske sentralbanken) sitt septembermøte, et møte det er knyttet stor spenning til da er det er ventet nye stimulansetiltak for Eurosonen. Fraværende vekst -og inflasjonsimpulser er det sentralbanken har å forholde seg til.

Kraftig oljeprisfall

Oljeprisen har falt nesten tre prosent fra gårsdagens nivåer, noe som vil tynge en rekke oljerelaterte selskaper på Oslo Børs i åpningsminuttene. Rykter om at Trump ønsker å få til et møte med Iran bidro til oljeprisfallet. En potensiell «fredsavtale» mellom USA og Iran vil gil økt oljetilbud på verdensmarkedet.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert