Nordnetbloggen

Oslo Børs: Oppgang i vente. Resultatfremleggelser i fokus

De amerikanske børsene falt torsdag, dermed gikk det med de som det gjorde med børsene i Europa og Asia. Høye daglige smittetall bekymrer investorene da disse kan tenkes å lede til svakere vekst lenger frem i tid. Når det er sagt, for hver dag som går kommer vi nærmere en effektiv behandlingsform for COVID-19 viruset

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,4%, eller innenfor intervallet [0,2, 0,6]%. TOM, YAR, AKER, SCHA, SSO, ELK i fokus (resultater)

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,5 prosent i snitt i går.

De amerikanske børsene falt torsdag, dermed gikk det med de som det gjorde med børsene i Europa og Asia. Høye daglige smittetall bekymrer investorene da disse kan tenkes å lede til svakere vekst lenger frem i tid. Når det er sagt, for hver dag som går kommer vi nærmere en effektiv behandlingsform for COVID-19 viruset.

Boeing (-4,9%), Microsoft (-2%) og Visa (-1,6%) toppet taperlisten blant aksjene i Dow Jones indeksen. Apotekselskapet Walgreens Boots Alliance klarte seg for øvrig best med en oppgang på 1,6 prosent.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte ned -0,2 prosent i snitt i natt.

Det skjedde lite på de asiatiske børsene fredag, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Når det er sagt, smittesituasjonen fortsetter å prege nyhetsbildet sammen med resultatfremleggelser.

Resultatsesongen for 2. kvartal startet denne uken, men tallene som har blitt sluppet til nå har vært blandede. Bankaksjene har skuffet mest. I tillegg publiserte strømmetjenestegiganten Netflix svakere tall enn ventet i går kveld. Mao. ser 2. kvartal til å ha vært et utfordrende kvartal for selskaper i flere industrier.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 43,2 dollar per fat, ned -0,6 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,3, mens 30-års renten i USA ligger på 1,3 prosent.

Det har kun vært små utslag i oljeprisen etter onsdagens OPEC+ beslutning om å trappe ned kuttavtalen med to millioner fat. Dette vitner om at oljeprodusentene har god kontroll på markedet

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert