Nordnetbloggen

Oslo Børs: Oppgang i vente. Svake makrotall fra USA og Kina, men oljeprisen stiger

De fleste indeksene i Asia endte endte opp mandag, men svake eksporttall fra Kina dempet stemningen noe. Tallene viser klare tegn på at handelen med USA svikter i kjølvannet av den pågående handelskrigen.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,5%, eller innenfor intervallet [0,3, 0,7]%.

Kina: Handelen med USA svikter?

De fleste indeksene i Asia endte endte opp mandag, men svake eksporttall fra Kina dempet stemningen noe. Tallene viser klare tegn på at handelen med USA svikter i kjølvannet av den pågående handelskrigen. Når det er sagt, kinesiske myndigheter ønsker å tilrettelegge for økt innlands aktivitet i et håp om å redusere de negative effektene av «krigen» med USA. Vesentlig økning av innenlands aktivitet er for øvrig avgjørende for Kina på lengre sikt, uavhengig av dagens situasjon.

Rentemøter i fokus

Den amerikanske økonomien, målt gjennom arbeidsledighetstallene, viser også svakhetstegn for tiden. De siste jobbtallene (non-farm payrolls), som ble offentliggjort fredag, kom inn på den svake siden. Der er naturlig å anta at dette vil påvirke sentralbankens rentestrategi fremover. Neste rentemøte i USA er 18. september. Førstkommende torsdag avholder ECB (den europeiske sentralbanken) sitt neste møte, mens Norges Banks møte er den 19. Mao. investorene har mye i vente de neste ti dagene.

Mindre avhengig av oljesektoren

Oljeprisen har løftet seg hele tre prosent gjennom helgen, noe som er godt nytt for «oljeavhengige» Oslo Børs. Det er i denne sammenhengen verdt å merke seg at Oslo Børs, på grunn av en voksende konsumsektor, stadig blir mindre avhengig av oljesektoren. Dette er med på å gjøre den norske børsen mer attraktiv for utenlandske investorer. Konsumsektoren her hjemme består hovedsakelig av sjømatselskaper, samt Orkla (nordens største merkevareselskap)

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert