Nordnetbloggen

Oslo Børs: Svak oppgang i vente. Ny børsopptur i Kina. Nasdaq i ny all-time high. Resultatsesongen sparkes i gang her hjemme

Nasdaq indeksen (+1,4%) steg til ny all-time high i går, godt hjulpet av gigantselskapene Apple (+2,7%) og Amazon (+3,5%). De to nevnte selskapene steg også til ny all-time high. Nasdaq indeksen er for øvrig opp 16,9 prosent i år, mens S&P 500 er ned 1,9 prosent

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,1%, eller innenfor intervallet [-0,2, 0,4]%. OCY og KVAER i fokus på grunn av resultatfremleggelser

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1 prosent i snitt i går.

Nasdaq indeksen (+1,4%) steg til ny all-time high i går, godt hjulpet av gigantselskapene Apple (+2,7%) og Amazon (+3,5%). De to nevnte selskapene steg også til ny all-time high. Nasdaq indeksen er for øvrig opp 16,9 prosent i år, mens S&P 500 er ned 1,9 prosent.

Utviklingen på de amerikanske børsene må sees i lys av at en håndfull store selskaper har dratt mesteparten av oppgangen. Dette er selskaper som har en forretningsmodell som ikke har blitt rammet av COVID-19 krisen. Faktisk har mange av selskapene, deriblant Amazon (netthandel) og Netflix (strømmetjeneste) profitert på at verden ble stengt ned tidligere i år.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte opp 0,9 prosent i snitt i natt.

Børsene i Kina har steget hver dag denne uken uten særskilte nyheter. Dvs. nyhetsbildet har vært preget av overskrifter om økende smittetall globalt. Når det er sagt, dødstallene har ikke begynt å stige igjen.

Det er naturlig å anta, at økt smitte vil lede til økte dødstall, dog med noe etterslep. Verdens helseorganisasjon advarte for øvrig om dette tidligere i uken.

Resultatsesosngen for andre kvartal har nå startet. Her hjemme slipper de to første selskapene sine tall i dag – Ocean Yield og Kværner. I neste uke er det duket for flere tungvektere, deriblant Orkla, DNB, AKERBP, Gjensidige Forsikring mfl.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 43,2 dollar per fat, opp 0,4 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,36, mens 30-års renten i USA ligger på 1,39 prosent.

Bensinlagrene i USA falt i følge det amerikanske energibyrået, med 4,8 millioner fat i forrige uke. Dette var mer enn ventet, noe som er positivt for oljemarkedet. Økte smittetall derimot, er med på å skape usikkerhet om den videre utviklingen i oljeetterspørselen. Flere stater, spesielt sør i USA har måttet gjeninnføre strengere smittetiltak da smittebølge nr. 2, som nå skyller over verden, er større enn ønsket.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert