Nordnetbloggen

#pengepodden – episode 67 – Eiendom – markedet er on fire

Markedet er on fire: Vi har besøk av Thomas Nielsen, forvalter av Odin Eiendom. Tom og Thomas kjenner hverandre godt fra før, og snakker i ukens episode blant annet om et brennhett boligmarked, utbyggingstakt og antall boliger i Norge. De diskuterer også hvordan du kan eksponere deg mot eiendom gjennom aksjer og tar en gjennomgang av de viktigste eiendomsaksjene. De avslutter med å svare på spørsmål fra lytterne våre. Hvor sensitivt er boligmarkedet i forhold til renten, bør du kjøpe nytt eller brukt og finnes det en risiko for at det gunstige skattesystemet vårt vil endre seg?

Næringseiendom vs bolig

(Fra 8:40) Slik ser sammensetningen av Odin eiendom ut. Dette forklarer den gode avkastningen siden oppstarten i år 2000.

Boligmarkedet i USA og bobler

(Fra 16:10) Påvirkes boligmarkedet av oljeprisen og for eksempel utviklingen i Stavanger? Er det sånn at vi frykter en boligboble i dag og hvordan ser vi signaler på at en boble er på vei?

Eksponering mot eiendom

(Fra 24:00) Vi ser på ulike muligheter for eksponering mot eiendom gjennom investeringer i aksjer.

De viktigste eiendomsaksjene

(Fra 29:00) Du får en gjennomgang av de viktigste eiendomsaksjene og en kommentar til forholdene på Kløfta.

Spørsmål fra lytterne våre

(Fra 45:40) Hvor sensitivt er boligmarkedet i forhold til renten? Nytt vs gammelt? Er det en risiko for endret skattesystem?

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
2 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
14.09.2016 11:34

Hei! Jeg lurte på om dere kunne fortelle litt om bruk og praktiske viktigheten av “derivatives” som opsjoner, swaps, futures, forward o.l. Hvor mye blir disse brukt i Norge sammenlignet med USA? Hvordan bruker Nordnet og andre aktører slike finansielle instrumenter? Er det i det hele tatt noe en privat investor burde, eller har mulighet til, å røre? Et annet, litt relatert tema, er algoritme trading. Hvor utbredt og viktig er dette i Norge? Micheal Lewis, som skrev Big Short (som dere var inne på i forrige episode), skriver jo mye om farligheten ved dette i Flash Boys. Tror disse… Les mer »

Gjest
Gjest
Svar på  anonymous
19.09.2016 09:54
Hei Oskar! Tusen takk for gode spørsmål! De er notert til en fremtidig episode av #pengepodden. Du kan lese litt mer om ulike tradingprodukter her: https://www.nordnet.no/tjenester/investeringer/tradingprodukter.html
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert