Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 131 – Bioteknologi med Radforsk og Oslo Cancer Cluster

I november har det vært fokus på bioteknologi hos Nordnet. I denne episoden av #pengepodden får vi besøk av Jónas Einarson som står bak podcasten Radium. Han er grunnleggeren av Oslo Cancer Cluster og jobber i dag som CEO i Radforsk. Stiftelsen Radforsk er en del av Oslo Cancer Cluster, og jobber i dag med investeringer innen, og utvikling av bioteknologi-selskaper.

Jónas går kort gjennom historien til Oslo Cancer Cluster og Radforsk. Han forteller at Radforsk har en portefølje på cirka 450 millioner og snakker om hvordan de jobber med å utvikle selskaper innen kreftforskning. Ofte har de en meget aktiv rolle fra selskapet blir etablert og helt til børsnotering, noen ganger lengre. Du får også høre hans syn på hvor langt fremme Norge er med tanke på kreftforskning sammenlignet med det internasjonale markedet.

Er du interessert i å investere i bioteknologi-selskaper kan du høre på podcasten Radium.

Bioteknologi som investeringsområde

Bioteknologi er en fascinerende bransje som kjennetegnes av høy risiko, og som i tillegg til mulig avkastning, også handler om å redde liv. Anders og Jonas diskuterer motivasjonen for å jobbe med, og investere i biotech-selskaper. Jónas forteller om balansen mellom å jobbe med å redde liv og utvikle gode legemidler og den kommersielle tankegangen man må ha i Radforsk.

Se også: Targovax – Kuren på kreft kan være norsk

Jónas forklarer hva Bioteknologi-sektoren består av, om prosessen fra ide til medisin, hvor lang tid prosesser tar, ulike faser og hvor mye kapital som kreves og hvor mange som faktisk lykkes med å kommersialisere på forskningen? De diskuterer hvordan du bør vurdere og analysere biotech-selskaper, risiko for utvanning, potensielle oppkjøp, regulatoriske hensyn, og myndigheter. Må man være en ekspert på produkter og teknologi for å investere på et tidlig tidspunkt?

Radforsk sin investeringsportefølje

Radforsk investerer både i børsnoterte og unoterte biotech-selskaper innen kreftforskning. Jónas går nærmere inn på PCI Biotech, Targovax, Nordic Nanovector og Photocure, og forteller om hva de gjør, hvorfor de er interessante og hvor de befinner seg i livssyklusen. Jónas forklarer hvorfor Radforsk ikke har Bergen Bio i sin portefølje. De går også gjennom de unoterte selskapene Radforsk har i sin investeringsportefølje. Flere av disse forventes å bli børsnoterte i årene som kommer.

Til slutt i dagens episode diskuteres big data og trender innen bioteknologi, samt hvordan du som sparer/investor bør tenke på eventuelle investeringer i sektoren.

Finn ut mer om bioteknologi på nordnet.no.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer