Nordnetbloggen

#pengepodden – episode 17 – Porteføljestyring, 1-årsdag og diversifisering

Karl Oscar og Anders småprater litt om hva vi kan vente av børsen i tiden som kommer. Ligger det noe i «økonomens dystre spådom»? Vi er i alle fall positive til at vårt eget investeringsnettverk, Shareville, feirer ett år. Begge to er aktive på Shareville, og deler villig porteføljer og egne erfaringer de fått i løpet av året.

Denne gangen er Anders den heldige som har fått tatt en prat med sjefsforvalter Marius Richter fra North Sea Gem. Marius forvalter fondet Nordsjø Kombinasjon, som er et såkalt allokeringfond. De har en mer fleksibel tilnærming til fordelingen av aksjer og renter, og ligner litt på hvordan en vanlig investor forvalter og styrer risiko i sin egen portefølje. Her kan du lære mye!

Så kommer spørsmålene – er Karl Oscar egentlig konservativ som trader? Hvordan bør ferskinger finne informasjon i aksjemarkedet? Hvilke incentiver står bak analysene til Investtech, og hvor mange aksjer gjør en diversifisert portefølje? Svarene får du i denne episoden, selvfølgelig.

Ikke gå glipp av perlen #1krspart der vi deler egne og deres beste sparetips. Har du noen spørsmål eller forslag til tema eller gjester kan du skrive til oss med #pengepodden på Twitter, Facebook, Shareville og her på nordnetbloggen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

3
Skriv en kommentar

avatar
nyeste eldste mest stemmer
Gjest
Gjest
Takk for interesent podcast. Hva med gratis programvare: Open Office er gratis og gir deg alt du trenger fra en office pakke. Google Docs og Sheets gir deg gratis «»word» og regneark. Google Sheet kan også importere (norske) aksjekurser direkte i regnearket. For de litt mer tekniske intereserte. Linux gir deg gratis OS til pcen, med et grensesnitt som er til forveskling lik windows. #1krspart
Gjest
Gjest
Hei Dag Magne! Takk for gode tips! 🙂
Gjest
Gjest
Hei Dag Magne, hvordan importerer du norske aksjekurser direkte inn i google sheets? Takk på forhånd fra en som vil holde kosnadene nede!
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert