Nordnetbloggen

#pengepodden – episode 2 – Utryddede daytradere og paraplyfabrikker

I denne episoden tar Anders og Karl Oscar turen til både Polen og Asia før de beveger seg inn på børsnoteringene av Europris og Pioneer Property Group. Karl Oscar mimrer om fest i gamledager og du får et ikke så lite dykk inn i finans- og børshistorien. Videre diskuterer de om du blir bedre diversifisert ved å eie de mer internasjonale selskapene på Oslo Børs. Andre tema er adrenalinfylte aksjer, hva som kan skje hvis du har urealistiske forventninger, når du burde bytte fond, og sist men ikke minst – hva den beste investeringen for en bedre hverdag kan være.

Husk at du kan stille oss spørsmål her på bloggen, eller med #pengepodden på Facebook og Twitter.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

7
Skriv en kommentar

avatar
nyeste eldste mest stemmer
Gjest
Gjest
Legg ut temamelodien som lydfil! Den sangen er genial!
Gjest
Gjest
når kommer nye courtagepriser til Norge? (ref nordnet Sverige)
Gjest
Gjest
ja til billigare USA handel!
Gjest
Gjest
Se svar over 🙂
Gjest
Gjest

Vi kan snakke om kurtasje på #Pengepodden også, men velger å svare på dette her også. Pris er alltid høyt opp på vår agenda, og vi vurderer kontinuerlig våre prisliste i forhold til lønnsomhet og konkurransen i markedet. Vi har en tydelig ambisjon om å være konkurransedyktig på pris. Prislisten de har lansert i Sverige er interessant og vi tar selvfølgelig med oss dette, og din feedback i vårt arbeid med pris for Nordnet Norge i fremtiden. Alle fremtidige prisendringer for Nordnet Norge vil kommuniseres på nordnet.no. Eventuelt hva dette er, og eventuelt når dette skjer er dessverre ikke mulig… Les mer »

Gjest
Gjest

Hei, jeg prøver igjen med samme spørsmål siden det ikke ble besvart i podcast nr. 2: «La oss si at man har en investeringskonto Zero (1 000 000 kr), og har cirka halvparten til tre fjerdedeler plassert i fond og ETFer, med relativt lang tidshorisont. Med lang tidshorisont mener jeg mange år, såfremt markedet er stabilt. Vil det lønne seg å f.eks. ta ut disse pengene fra kontoen, og plassere dem i en AF-konto med Superlånet? Jeg forstår at det selvsagt avhenger av flere faktorer, men det hadde vært supert med deres mening. Skjermingsfradraget betyr jo lite med dagens rentenivå,… Les mer »

Gjest
Gjest

Hei! Først og fremst grattis med en herlig podcast. Ser frem til fortsettelsen. Som en mini-investor er jeg opptatt av å sikre meg en stabil og trygg avkastning. Jeg holder meg derfor til passive fond og indekser, ettersom meravkastningen til en forvalter over tid svært ofte skyldes flaks, og ikke dyktighet fra aksjeseleksjon. Geografiske områder og sektorer er derfor vesentlige kriterier for min fondsselsksjon, og i den forbindelse lurer jeg på om dere har noen konkrete anbefalinger for indekser eller passivt forvaltede fond. – Hvilke områder (USA, Europa, Norden) vil dere over/undervekte, og – hvilke sektorer ser dere på som… Les mer »

Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert