Nordnetbloggen

#pengepodden – episode 21 – Sprellende investeringer i fiskespesial med Holberg Triton

Fiskeri og sjømat kan anses som en langsiktig megatrend, og oppdrett av fisk er en viktig faktor i norsk næringsliv. Vi hyller havet og serverer dermed en fiskespesial i denne episoden. Før vi drar til sjøs tar Anders og Karl Oscar en kort gjennomgang av rapporteringssesongen og ser på blant annet DNB, Norwegian Air og teknologi-bransjen.

Vi har dratt i land Jann Molnes, fondsforvalter av sjømatfondet Holberg Triton – det eneste rene sjømatfondet. Jann og Karl Oscar ser på hva som skjer innen sjømat de neste 10 – 20 årene, prising og lønnsomhet i sektoren og hva som er mest spennende akkurat nå i denne bransjen.

Pengepodden-gutta svarer på spørsmål fra lyttere, og deler morsomme og nyttige sparetips med den faste spalten #1krspart. Har du noe du lurer på, eller vil vite mer om? Send oss en melding med #pengepodden på Twitter, her på Nordnetbloggen, Shareville eller på Facebook. Alle sluser er åpne for spørsmål, tilbakemeldinger og forslag.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

7
Skriv en kommentar

avatar
nyeste eldste mest stemmer
Gjest
Gjest
Hvis dere kunne velge en kjent norsk eller utenlandsk investor som skulle forvalte sparepengene deres, hvem ville dere valgt og hvorfor?
Gjest
Gjest
Hei! Det var et spennende og godt spørsmål! Følg med på de neste episodene av pengepodden for å høre svaret fra Anders og Karl Oscar 🙂
Gjest
Gjest
Jeg er veldig interessert i psykologien som styrer aksjemarkedet, og håper dere kan ha en sending med dette som tema. Peter Warren er vel ganske opptatt av dette temaet så vidt jeg vet. Og vi må vel ofte gå til psykologien for å forklare hvorfor gode selskap som leverer gode tall, allikevel synker i børsverdi?
Gjest
Gjest

Hei. Vi har jo hatt Warren som gjest. Se gjennom de tidligste episodene, og du finner det intervjuet. Det folk kaller psykologi er selvsagt et stort tema i aksjemarkedet, da det man kjøper og selger er rettigheter til en antatt fremtidig verdi. Vi kommer til å dra innom dette temaet igjen, men jo mer du lærer om aksjemarkedet jo mindre vil dets oppførsel overraske (eller forvirre) deg. Men det er klart at det ikke fins noen fasit. Det er rett og slett ikke mulig å vite hvordan alle aktører med interesse for eller i en aksje er posisjonert, og hva… Les mer »

Gjest
Gjest
Hei, jeg er svært interessert i temaet utbytteaksjer for langsiktig sparing. Kunne dere tatt opp dette temaet i en utgave av #Pengepodden ?
Gjest
Gjest
Ja, det er mange som spør om dette. Vi har ser på løsninger for å ta opp dette temaet på en ordentlig måte. Forøvrig fins det en gruppe på Shareville som har dette som tema, og der du vil finne mange likesinnede.
Gjest
Gjest

Jeg ser på utbytteaksjer fordi jeg er konservativ, det er selskaper som har bevist over tid. Dere nevnte tidligere noe om utbyttefond også, si gjerne litt mer om dem, også de som betaler utbytte med et par gode eksempler. Det er flere som betaler fast utbytte og kan som jeg forstår det ikke være snakk om annet enn at de selger aksjer for å dekke det inn, så fondets verdi vil falle, det virker latterlig. Aksjene med høyest utbytteyield er jo gjerne priset lavt av en grunn, kanskje manglende forventning til vekst. Nevn gjerne noe om grunnfondsbevis i denne sammenhengen,… Les mer »

Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert