Nordnetbloggen

#pengepodden – episode 23 – Helse i hver krone

Verdens befolkning blir stadig eldre, og behovet for en sterk helsesektor, gode medisiner, forskning og utvikling øker. Få en statusoppdatering på hva som skjer innen helsesektoren i denne episoden av podcasten #pengepodden. Vi kommer ikke unna vår store nyhet – rente fra 0,99 % på verdipapirlånet vårt Superlånet.

Vi har besøk av Eirik Hernes Larsen, forvalter det globale fondet DNB Health Care. Hans investeringsunivers består av over 3000 selskaper innen farmasi, legemiddel og bioteknologi. Lær mer om prisingen, prosessen for valg av aksjer og framtidsutsiktene i sektoren.

Karl Oscar og Anders svarer på lytternes spørsmål, og stikkordene er fond, «the leverage effect», bolig og pensjon.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

8
Skriv en kommentar

avatar
nyeste eldste mest stemmer
Gjest
Gjest
Angående spørsmål fra forrige ukes episode om personer som kan snakke om utbytte aksjer. Hva med en av forvalterne av landkreditt utbytte, en av de få utbyttefokuserte norske fondene? De burde jo kunne en del.
Gjest
Gjest
Ja, Landkreditt utbytte kan være aktuelt.
Gjest
Gjest

Fint at dere vil lage en podcast på utbytteaksjer. De som er interessert i det, er det vel fordi de er litt konservative, og da ser nok mange på enkeltaksjer som risikabelt (og tidkrevende å sette seg inn i på egenhånd), derfor hadde det vært glimrende om dere kunne plukke ut noen utbyttefond. Det var tidligere snakket om fond som gir utbytte også, jeg sjekket litt og det virket som de betalte faste utbytter dvs noen ganger tilbakebetaling av fondskapitalen som virket mot verdien på fondet, det virker som en litt rar måte å gjøre det på. Fond er en… Les mer »

Gjest
Gjest
Kanskje dere kan ta med litt om syklismen i utbytteaksjer også – når i konjunkturen er det best å kjøpe det, i forhold til hvor vi er nå. Samt de beste kildene for å se utbytteyield (ikke bare på fjorårets utbytter, hvis det eksisterer noe da).
Gjest
Gjest
Takk for enda en flott podcast! Spørsmål til pengepodden: Jeg ser på Shareville at mange har to investeringskontoer, en for pensjon og en for øvrige investeringer. Hva er fordeler/ulemper ved å ha to investeringskontoer? Har det noe for seg å ha en Zero-konto til fond og en annen til aksjer?
Gjest
Gjest
Jeg kan kun svare for meg selv. Jeg har en separat aksje- og investeringskonto for pensjon fordi der vil det kun gjøres månedlige innskudd, og ingen salg før om kanskje 30-40 år. Da får jeg skjermingsfradrag og bedre oversikt ettersom jeg noen ganger kjøper og selger de samme fondene på min Zero konto. Zero kontoen gir utsatt skatt, men det hjelper meg ikke hvis jeg ikke selger.
Gjest
Gjest
Spørsmål til pengepodden: Når man er «sikker» på at en aksje kommer til å stige neste dag, kjøper man da rett før børsen stenger for å få med off-market bevegelser, eller kjøper man i det børsen åpner neste dag?
Gjest
Gjest
Man kan aldri være sikker, men om man mener man er det så bør aksjen kjøpes jo før jo heller.
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert