Nordnetbloggen

#pengepodden – episode 25 – Trading med robotdødaren Svend Egil Larsen

Vi får besøk av traderen Svend Egil Larsen, best kjent som «Robotdødaren», som lurte en aksjerobot og ble stevnet helt til Høyesterett for det. Han forteller om sitt liv som trader fra 80-tallet og frem til dagens virkelighet med algoritmer og robothandel. Han forteller hva som er viktig for en trader og gir nyttige tips for nybegynnere.

I denne episoden tar vi også for oss hva som kjennetegner de som lykkes i markedet, hvem Karl Oscar ville latt forvalte pengen sine og hvor du kan finne gode norske og internasjonale sektoranalyser.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

4
Skriv en kommentar

avatar
nyeste eldste mest stemmer
Gjest
Gjest
hei, gutter. Takker for en superb podcast! Må CDS(credit default) og TRS(total return) meldes på børs av selskapet som foretar en slik swap? Tenker i utgangspunktet på selskaper innen oljesektoren der fremtiden kan være noe usikker – kan bankene, som har lånt ut store mengder til disse selskapene, gjøre swaps for å eliminiere/minimere risikoen for default fra lånetakerne?
Gjest
Gjest
Hei. Jeg vet ikke dette 100% sikkert, men jeg tror ikke CDS’er må meldes. TRS’er ser vi imidlertid meldes stadig vekk. Nå følger imidlertid jeg stort sett bare aksjemarkedet på daglig basis og det er der du ser TRS’ene. Spør obligasjonsmeglere om CDS’ene.
Gjest
Gjest

Hei! Selv jeg lærer mye ved å høre på pengepodden. Den er ukens høydepunkt og nytes sammen med en kopp muskat-te (teposen er selvsagt brukt, det er dagens tips til en krone spart!) Et tema som ikke har vært tatt opp enda er alternative investeringer som f.eks sølv og gull. Kanskje ikke så populært i Norge, men har hatt en viss interesse andre steder, da særlig etter kraftige børsfall / kriser. Jeg hadde blitt veldig glad hvis dere kunne ta med om hvordan det kan investeres i sølv og gull, hva slags funksjon det kan/bør ha i en portefølje og… Les mer »

Gjest
Gjest
Hei, og takk for feedback. Gull, sølv og andre råvarer kan vi godt snakke om i en episode. Vi setter det på blokka.
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert