Nordnetbloggen

#pengepodden – episode 80 – ESG og bærekraftige investeringer

Temaet er ansvarlige og bærekraftige investeringer i #pengepodden, og vi har besøk av Jørgen Mørk fra MSCI. ESG, bærekraftige, etiske, miljøvennlige og ansvarlige investeringer – kjært barn har mange navn. Du lærer mer om hva ESG egentlig er, og hvordan det kan bidra til at du tar mer bevisste valg rundt investeringene dine.

 

Kritikken rundt ESG

(Fra 12:11) Bærekraft og ESG er utsatt for kritikk, spesielt når det gjelder rangering av selskaper. Hva har faktorer som Environment, Social og Governance å gjøre med finans? Og hvordan kan vi forholde oss til subjektiviteten til analytikere og bruk innen markedsføring?

 

ESG kontra finansiell avkastning

(Fra 24:38) Hør mer om hvordan bærekraftige investeringer slår ut mot andre investeringer som ikke scorer like godt på ESG-faktorene.

 

Hvordan de store kundene gjør det

(Fra 31:13) MSCI jobber mer med institusjonelle kunder, noe Jørgen forteller mer om. Hvordan integrerer de store aktørene bærekraft og ESG som en del av investeringsprosessen?

 

Dette må du tenke på

(Fra 38:42) Når du skal vurdere hvor god en forvalter er på å vurdere ESG – hva er det viktigste å se på for din del? Hør også om hvilke markeder som er flinkest på ESG, og trender for fremtiden.

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

2
Skriv en kommentar

avatar
nyeste eldste mest stemmer
Gjest
Gjest

Hei dere. Jeg har et spørsmål om investeringsstrategier for den «late» investor. Jeg har frem til nå plassert sparepengene mine i aktivt forvaltede fond, og har frem til nå vært veldig fornøyd med det. Nå har tiden kommet til at jeg ønsker bittelitt mer spenning i porteføljen min, uten å ta den helt store risikoen. Vil en portefølje som inneholder FMCG selskaper være en god ide? Dette er jo selskaper som leverer et stabilt revenue, og som ikke er spesielt konjunkturfølsomme. Jeg modellerte en jevnt fordelt portefølje med Coca-Cola, Procter&Gamble, Univlever, Colgate-Palmolive, Pepsico og Kellog Company. Fra 2006 og til… Les mer »

Gjest
Gjest
Hei Aleksander! Tusen takk for spørsmålet ditt! Vi har notert det, og tar det med i en fremtidig episode av #pengepodden 🙂
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert