Nordnetbloggen

#pengepodden – Investeringer i ny teknologi – med TIN Fonder

I denne episoden av #pengepodden har Bjørn Erik og Mads fått med seg svenske Carl Armfelt, fondsforvalter i TIN Ny Teknik. Fondet investerer i innovative IT-selskaper, gamingselskaper og helseteknologiselskaper. Avkastningen siden oppstart i februar 2019 har vært på over 70 %, som er betydelig foran relevante referanseindekser.

Bjørn Erik forteller at Nordnets kunder har vært glade i teknologifond i mange år, og det siste året har kundene fått øye på flere nye tek-fond, blant andre TIN Ny Teknik.

F.v: Bjørn Erik Sættem, Carl Armfelt, Mads Johannesen

Investeringsstrategien til TIN Ny Teknik

(fra 07:27) Fondet har et nordisk investeringsmandat, med mulighet til å ha ca 30 % globale selskaper, forteller Carl. Forvalterne ser etter mindre selskaper med stort vekstpotensial og god lønnsomhet med høy grad av teknologisk innhold.

Carl forteller at det p.t. er ca 55 selskaper i porteføljen. Han går gjennom de største postene i fondet: De tre største er Embracer Group, Evolution Gaming Group og Take-Two Interactive Software. Alle disse tre er gamingselskaper med kjente digitale varemerker (spill).

Fondet eier p.t. aksjer i tre norske selskaper: Medistim, Pexip og Adevinta, som også diskuteres.

Imponerende avkastning så langt – hva med risikoen?

(fra 34:37) Fondet har en imponerende avkastning siden oppstart samt hittil i år: + 36 prosent hittil i år (per 22.6.20). Det er over 10 prosentpoeng foran MSCI World Information Technology-indeksen.

Carl redegjør for årsakene til meravkastningen. Gamingselskapene har blant annet bidratt med den største meravkastningen så langt i år.

Risikofaktorer blir diskutert. Normalt har bransjefond større risiko enn brede globale aksjefond, og IT-sektoren er høyt priset og har dermed stor fallhøyde, poengterer Bjørn Erik. Carl kjøper ikke helt det resonnementet. Hør hvorfor.

Sjekk også ut forrige episode av #pengepodden: Slik har ekspertenes portefølje utviklet seg i første halvår

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert