Nordnetbloggen

#pengepodden – Paul Harper om børsåret 2020

Børsåret 2020 står for tur, og vi går inn i et nytt år med mange nye spennende muligheter. I den forbindelse har Mads fått besøk av aksjestrateg i DNB Markets, Paul Harper. I episoden snakker Paul og Mads om børsåret 2019, råvarepriser og ikke minst om hva DNB Markets ser som muligheter og farer inn i det nye tiåret.

Her er en liten smakebit på hva som diskuteres i denne #pengepodden-episoden:

Oppsummering av børsåret 2019

(fra 01:40) Paul og Mads snakker i denne seksjonen om børsåret 2019. Det har vært et turbulent år med fokus på geopolitikk, Trump og handelskrigen. Likevel er de toneangivende indeksene internasjonalt opp over 30 prosent i lokal valuta. Her hjemme henger man litt etter, men 13-15 prosent må sies å være et godkjent år. Det som er bekymringsverdig er at dette er kommet som en konsekvens av multippelekspansjon snarere enn vekst i inntjeningen. Hør hvilke betraktninger Mads og Paul har om nettopp dette.

Oljeprisen/råvarer

(fra 22:25) Resultatet av OPEC-møtet ble som ventet et ytterligere kutt på 500 000 fat per dag. Da er vi totalt oppe i 1,7 millioner fat per dag i kutt fra OPEC. I tillegg til dette kom Saudi Arabia med nyheten om at de skulle selv kutte ytterligere 400 000 fat frem til mars 2020. Dette var en positiv overraskelse for markedet. Paul tar oss gjennom året som helhet for oljeprisen og gutta snakker litt om hva de tror videre.

Paul og Mads snakker også mye om skiferoljeindustrien i USA. Her viser det seg at både Paul og Mads er noenlunde samstemte om oljeprisen, begge tror på et turbulent første halvår, før den skal stige mot slutten av året.

Sektorgjennomgang

(fra 36:15) Paul og Mads tar for seg de fire hovedsektorene på Oslo Børs. Du får også høre mer om utviklingen i ulike sykliske aksjer, med Norsk Hydro og Yara i spissen, og litt om Elkem. Videre blir det snakk om shipping og spesielt tankmarkedet, som ser spennende ut fremover. Til slutt snakker Paul og Mads om sjømatsektoren, som har vært litt spredt i år og både begge er litt måteholden til fremover.

Veien inn i 2020

(fra 54:09) I denne seksjonen snakker Paul og hans og DNB markets sitt syn inn i børsåret 2020. Her kan man nevne: valget i USA, handelskrigen, veksten i verden m.m.

Hør også forrige epiosde av #pengepodden: Boxing Day & Fotballaksjer

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
victor bolander
victor bolander
06.01.2020 22:10
så kul att det är samma intro som i sverige. fast vi säger pengar pengar pengar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert